Nektarynki surowe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
43 kcal | - | - |
Białko
|
1.06 g | 2.1% DV | 98.6% D |
Tłuszcz
|
0.28 g | 0.4% DV | - |
Węglowodany
|
9.18 g | 3.3% DV | - |
Skrobia
|
0.07 g | - | - |
Błonnik
|
1.5 g | 5.4% DV | 249% D |
Woda
|
89 g | - | - |
Popiół
|
0.48 g | - | - |
Sód
|
13 mg | 0.6% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.03 mg | 2.8% DV | 132% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.03 mg | 2.1% DV | 96.6% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
1.12 mg | 7% DV | 326% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.19 mg | 3.7% DV | 172% D |
Witamina B6
|
0.03 mg | 1.5% DV | 68.4% D |
Witamina C
|
2.9 mg | 3.2% DV | 150% D |
Witamina K (filochinon)
|
2 ug | 1.7% DV | 77.52% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
199 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
117 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
6 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0.03 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.04 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
21 ug | 2.3% DV | 109% D |
Witamina E
|
0.61 mg | 4.1% DV | 189% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
2 mg | 0.2% DV | 7.16% D |
Miedź
|
0.08 mg | 9.1% DV | 424% D |
Żelazo
|
0.3 mg | 1.7% DV | 77.52% D |
Magnez
|
8.8 mg | 2.1% DV | 97.45% D |
Mangan
|
0.05 mg | 2% DV | 95.05% D |
Fosfor
|
26 mg | 2.1% DV | 96.74% D |
Potas
|
131 mg | 2.8% DV | 130% D |
Selen
|
0 ug | 0.2% DV | 8.46% D |
Sód
|
13 mg | 0.6% DV | 26.29% D |
Cynk
|
0.21 mg | 1.9% DV | 88.79% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.02 g | - | - |
Arginina
|
0.01 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.57 g | - | - |
Cysteina
|
0.01 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
0.03 g | - | - |
Glicyna
|
0.01 g | - | - |
Histydyna
|
0.01 g | - | - |
Izoletyda
|
0.01 g | - | - |
Leucyna
|
0.01 g | - | - |
Lizyna
|
0.02 g | - | - |
Metionina
|
0.01 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.01 g | - | - |
Prolina
|
0.01 g | - | - |
Seryna
|
0.02 g | - | - |
Treonina
|
0.01 g | - | - |
Tryptofan
|
0.01 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.01 g | - | - |
Walina
|
0.01 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:2
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
9.18 g | 3.3% DV | - |
Błonnik nierozpuszczalny
|
0.9 g | - | - |
Błonnik rozpuszczalny
|
0.6 g | - | - |
Fruktoza
|
1.39 g | - | - |
Galaktoza
|
0 g | - | - |
Glukoza
|
1.67 g | - | - |
Laktoza
|
0 g | - | - |
Maltoza
|
0 g | - | - |
Skrobia
|
0.07 g | - | - |
Sacharoza
|
4.83 g | - | - |
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Fruits and Fruit Juices (9)