Peanut butter, smooth style, with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 639 kcal | - | |
Białko | 22.5 g | 45% DV | 141% D |
Tłuszcz | 51.1 g | 66% DV | |
Węglowodany | 22.3 g | 8.1% DV | |
Skrobia | 3.63 g | - | |
Błonnik | 4.8 g | 17% DV | 53.66% D |
Woda | 1.18 g | - | |
Popiół | 2.91 g | - | |
Sód | 429 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.14 mg | 12% DV | 35.99% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 15% DV | 45.99% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 13.3 mg | 83% DV | 260% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.11 mg | 22% DV | 69.48% D |
Witamina B6 | 0.44 mg | 26% DV | 81.75% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 86 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.52 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.69 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 7.54 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 9.11 mg | 61% DV | 190% D |
Minerały ❯
Wapń | 49 mg | 3.8% DV | 11.8% D |
Miedź | 0.42 mg | 47% DV | 146% D |
Żelazo | 1.73 mg | 9.6% DV | 30.08% D |
Magnez | 169 mg | 40% DV | 126% D |
Mangan | 1.68 mg | 73% DV | 229% D |
Fosfor | 339 mg | 27% DV | 84.88% D |
Potas | 564 mg | 12% DV | 37.56% D |
Selen | 4.1 ug | 7.5% DV | 23.33% D |
Sód | 429 mg | 19% DV | 58.38% D |
Cynk | 2.54 mg | 23% DV | 72.27% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 12.2 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.58 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.58 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 24.7 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.71 g | - | |
Kwas behenowy | 1.67 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.73 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.75 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.16 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 22.3 g | 8.1% DV | |
Fruktoza | 0.13 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.14 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 3.63 g | - | |
Sacharoza | 10.2 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central