Fish, salmon, Atlantic, farmed, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 208 kcal | - | |
Białko | 20.42 g | 41% DV | 393% D |
Tłuszcz | 13.42 g | 17% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 64.89 g | - | |
Popiół | 1.13 g | - | |
Sód | 59 mg | 2.6% DV | |
Cholesterol | 55 mg | 18% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 78.5 mg | 14% DV | 137% D |
Kwas foliowy | 26 ug | - | - |
Witamina A | 193 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 mg | 17% DV | 166% D |
Witamina B12 | 3.23 ug | 135% DV | 1294% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 mg | 12% DV | 115% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.67 mg | 54% DV | 521% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.55 mg | 31% DV | 298% D |
Witamina B6 | 0.64 mg | 37% DV | 360% D |
Witamina C | 3.9 mg | 4.3% DV | 41.67% D |
Witamina D | 441 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.5 ug | 0.4% DV | 4.01% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 26 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 26 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 58 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.05 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.3 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.06 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 58 ug | 6.4% DV | 61.97% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 11 ug | 55% DV | 529% D |
Witamina E | 3.55 mg | 24% DV | 228% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 6.66% D |
Miedź | 0.05 mg | 5% DV | 48.08% D |
Żelazo | 0.34 mg | 1.9% DV | 18.16% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 61.81% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 4.6% D |
Fosfor | 240 mg | 19% DV | 185% D |
Potas | 363 mg | 7.7% DV | 74.26% D |
Selen | 24 ug | 44% DV | 420% D |
Sód | 59 mg | 2.6% DV | 24.67% D |
Cynk | 0.36 mg | 3.3% DV | 31.47% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.27 g | - | |
Arginina | 1.22 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.03 g | - | |
Cysteina | 0.22 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.83 g | - | |
Glicyna | 0.96 g | - | |
Histydyna | 0.55 g | - | |
Izoletyda | 0.97 g | - | |
Leucyna | 1.62 g | - | |
Lizyna | 1.87 g | - | |
Metionina | 0.63 g | - | |
Fenyloalanina | 0.85 g | - | |
Prolina | 0.72 g | - | |
Seryna | 0.9 g | - | |
Treonina | 0.86 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.76 g | - | |
Walina | 1.11 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.17 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.15 g | - | |
Omega-3 DHA | 1.1 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.86 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.12 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.9 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.27 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.72 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.56 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.88 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.05 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.5 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.79 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.39 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.13 g | - | |
Betaina | 3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 55 mg | 18% DV | |
Hydroksyprolina | 0.04 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 64.89 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central