POPEYES, Mild Chicken Strips, analyzed 2006 - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 271 kcal | - | |
Białko | 19.2 g | 38% DV | 283% D |
Tłuszcz | 13.01 g | 17% DV | |
Węglowodany | 19.31 g | 7% DV | |
Skrobia | 18.15 g | - | |
Błonnik | 0.8 g | 2.9% DV | 21.09% D |
Woda | 45.18 g | - | |
Popiół | 3.29 g | - | |
Sód | 922 mg | 40% DV | |
Cholesterol | 52 mg | 17% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.12 mg | 10% DV | 73.8% D |
Witamina B12 | 0.11 ug | 4.6% DV | 33.83% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.12 mg | 9.4% DV | 69.26% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.32 mg | 52% DV | 384% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.06 mg | 21% DV | 156% D |
Witamina B6 | 0.49 mg | 29% DV | 211% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Minerały ❯
Wapń | 12 mg | 0.9% DV | 6.81% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.9% DV | 50.84% D |
Żelazo | 0.91 mg | 5.1% DV | 37.31% D |
Magnez | 26 mg | 6.2% DV | 45.69% D |
Mangan | 0.21 mg | 9% DV | 66.42% D |
Fosfor | 265 mg | 21% DV | 156% D |
Potas | 269 mg | 5.7% DV | 42.24% D |
Selen | 19.7 ug | 36% DV | 264% D |
Sód | 922 mg | 40% DV | 296% D |
Cynk | 0.59 mg | 5.4% DV | 39.58% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.01 g | - | |
Arginina | 1.1 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.6 g | - | |
Cysteina | 0.26 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.96 g | - | |
Glicyna | 0.79 g | - | |
Histydyna | 0.62 g | - | |
Izoletyda | 0.82 g | - | |
Leucyna | 1.45 g | - | |
Lizyna | 1.36 g | - | |
Metionina | 0.46 g | - | |
Fenyloalanina | 0.78 g | - | |
Prolina | 1.01 g | - | |
Seryna | 0.76 g | - | |
Treonina | 0.77 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 0.5 g | - | |
Walina | 0.87 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.02 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.03 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.02 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.08 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.94 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.09 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.28 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.73 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.05 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.15 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.31 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.05 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.05 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.76 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.62 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.58 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.55 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 19.31 g | 7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 18.15 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.29 g | - | |
Cholesterol | 52 mg | 17% DV | |
Woda | 45.18 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central