Yogurt, Greek, plain, whole milk - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 97 kcal | - | |
Białko | 9 g | 18% DV | 371% D |
Tłuszcz | 5 g | 6.4% DV | |
Węglowodany | 3.98 g | 1.4% DV | |
Cukry | 4 g | - | |
Woda | 81.3 g | - | |
Popiół | 0.72 g | - | |
Sód | 35 mg | 1.5% DV | |
Cholesterol | 13 mg | 4.3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 15.1 mg | 2.7% DV | 56.61% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 15 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.9% DV | 39.52% D |
Witamina B12 | 0.75 ug | 31% DV | 644% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.28 mg | 21% DV | 441% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.21 mg | 1.3% DV | 26.8% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.33 mg | 6.6% DV | 136% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.7% DV | 76.41% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 7 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 1 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 4.58% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.01 mg | 0.1% DV | 1.37% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 100 mg | 7.7% DV | 159% D |
Miedź | 0.02 mg | 1.9% DV | 38.95% D |
Żelazo | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Magnez | 11 mg | 2.6% DV | 54% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 8.07% D |
Fosfor | 135 mg | 11% DV | 223% D |
Potas | 141 mg | 3% DV | 61.86% D |
Selen | 9.7 ug | 18% DV | 364% D |
Sód | 35 mg | 1.5% DV | 31.38% D |
Cynk | 0.52 mg | 4.7% DV | 97.47% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.21 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.21 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.99 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.88 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.26 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.05 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.09 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.13 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.32 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.07 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.42 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.98 g | 1.4% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.72 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 13 mg | 4.3% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 81.3 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central