Cheese spread, American or Cheddar cheese base, reduced fat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 176 kcal | - | |
Białko | 13.41 g | 27% DV | 305% D |
Tłuszcz | 8.88 g | 11% DV | |
Węglowodany | 10.71 g | 3.9% DV | |
Cukry | 7.06 g | - | |
Woda | 61.82 g | - | |
Popiół | 5.18 g | - | |
Sód | 1102 mg | 48% DV | |
Cholesterol | 38 mg | 13% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 42.6 mg | 7.7% DV | 88.02% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 656 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.2% DV | 35.98% D |
Witamina B12 | 1.17 ug | 49% DV | 554% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.44 mg | 34% DV | 386% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.15 mg | 1% DV | 10.87% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.8 mg | 16% DV | 181% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.8% DV | 66.18% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 27 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 183 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 185 ug | 21% DV | 234% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.46 mg | 3.1% DV | 34.85% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 557 mg | 43% DV | 487% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.6% DV | 40.4% D |
Żelazo | 0.36 mg | 2% DV | 22.73% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 73.05% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.1% DV | 12.85% D |
Fosfor | 931 mg | 74% DV | 846% D |
Potas | 250 mg | 5.3% DV | 60.44% D |
Selen | 15.5 ug | 28% DV | 320% D |
Sód | 1102 mg | 48% DV | 544% D |
Cynk | 1.81 mg | 16% DV | 187% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.33 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.23 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.17 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.94 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.21 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.25 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.16 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.1 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.28 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.91 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.61 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.1 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.96 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.15 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.24 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 10.71 g | 3.9% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 5.18 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 38 mg | 13% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 61.82 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central