Cheese, ricotta, whole milk - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 150 kcal | - | |
Białko | 7.54 g | 15% DV | 201% D |
Tłuszcz | 10.18 g | 13% DV | |
Węglowodany | 7.27 g | 2.6% DV | |
Cukry | 0.27 g | - | |
Woda | 73.69 g | - | |
Popiół | 1.32 g | - | |
Sód | 110 mg | 4.8% DV | |
Cholesterol | 49 mg | 16% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 17.5 mg | 3.2% DV | 42.42% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 445 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 1.1% DV | 14.44% D |
Witamina B12 | 0.85 ug | 35% DV | 472% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.3 mg | 23% DV | 306% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.14 mg | 0.9% DV | 11.42% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.46 mg | 9.2% DV | 123% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.7% DV | 76.08% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 10 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.1 ug | 0.9% DV | 12.22% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 33 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 117 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 120 ug | 13% DV | 178% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 13.33% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.11 mg | 0.7% DV | 9.78% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 206 mg | 16% DV | 211% D |
Miedź | 0.02 mg | 2% DV | 26.67% D |
Żelazo | 0.13 mg | 0.7% DV | 9.63% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 63.49% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 6.38% D |
Fosfor | 154 mg | 12% DV | 164% D |
Potas | 219 mg | 4.7% DV | 62.13% D |
Selen | 5.9 ug | 11% DV | 143% D |
Sód | 110 mg | 4.8% DV | 63.77% D |
Cynk | 0.53 mg | 4.8% DV | 64.24% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.36 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.25 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.32 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.08 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.23 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.28 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.18 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.12 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.34 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.07 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.06 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.11 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.96 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.2 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.24 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 7.27 g | 2.6% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.32 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 49 mg | 16% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 73.69 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central