Cheese, ricotta, whole milk - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 150 kcal -
Białko 7.54 g 15% DV 201% D
Tłuszcz 10.18 g 13% DV
Węglowodany 7.27 g 2.6% DV
Cukry 0.27 g -
Woda 73.69 g -
Popiół 1.32 g -
Sód 110 mg 4.8% DV
Cholesterol 49 mg 16% DV

Witaminy

Cholina 17.5 mg 3.2% DV 42.42% D
Kwas foliowy 4 ug - -
Witamina A 445 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.01 mg 1.1% DV 14.44% D
Witamina B12 0.85 ug 35% DV 472% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.3 mg 23% DV 306% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.14 mg 0.9% DV 11.42% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.46 mg 9.2% DV 123% D
Witamina B6 0.1 mg 5.7% DV 76.08% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 10 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.1 ug 0.9% DV 12.22% D

Minerały

Wapń 206 mg 16% DV 211% D
Miedź 0.02 mg 2% DV 26.67% D
Żelazo 0.13 mg 0.7% DV 9.63% D
Magnez 20 mg 4.8% DV 63.49% D
Mangan 0.01 mg 0.5% DV 6.38% D
Fosfor 154 mg 12% DV 164% D
Potas 219 mg 4.7% DV 62.13% D
Selen 5.9 ug 11% DV 143% D
Sód 110 mg 4.8% DV 63.77% D
Cynk 0.53 mg 4.8% DV 64.24% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.04 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.04 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.36 g -
Omega-6 linolowy 0.25 g -
Omega-9 eikosenowy 0.02 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 2.32 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 2.08 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.23 g -
Kwas kaprynowy 0.28 g -
Kwas kapronowy 0.18 g -
Kwas kaprylowy 0.12 g -
Kwas laurynowy 0.34 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.06 g -
Kwas mirystynowy 1.07 g -
Kwas palmitynowy 3.06 g -
Kwas pentadekanowy 0.11 g -
Kwas stearynowy 0.96 g -

Źródła