BURGER KING, Onion Rings - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 417 kcal | - | |
Białko | 3.86 g | 7.7% DV | 37.03% D |
Tłuszcz | 25.23 g | 32% DV | |
Węglowodany | 43.58 g | 16% DV | |
Skrobia | 26.5 g | - | |
Cukry | 5.43 g | - | |
Błonnik | 2.7 g | 9.6% DV | 46.25% D |
Woda | 24.52 g | - | |
Popiół | 2.82 g | - | |
Sód | 776 mg | 34% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 8.4 mg | 1.5% DV | 7.33% D |
Witamina A | 6 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.11 mg | 9.2% DV | 43.96% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.8% DV | 23.24% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.67 mg | 4.2% DV | 20.17% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.33 mg | 6.5% DV | 31.18% D |
Witamina B6 | 0.13 mg | 7.8% DV | 37.52% D |
Witamina C | 1.4 mg | 1.6% DV | 7.46% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 2 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 3 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.18 mg | - | - |
Tokoferol delta | 1.22 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 11.02 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.15 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.06 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.1 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 4.92 mg | 33% DV | 157% D |
Minerały ❯
Wapń | 115 mg | 8.8% DV | 42.43% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.3% DV | 39.97% D |
Żelazo | 0.78 mg | 4.3% DV | 20.78% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 21.7% D |
Mangan | 0.34 mg | 15% DV | 71.32% D |
Fosfor | 158 mg | 13% DV | 60.62% D |
Potas | 167 mg | 3.6% DV | 17.04% D |
Selen | 5.7 ug | 10% DV | 49.71% D |
Sód | 776 mg | 34% DV | 162% D |
Cynk | 0.51 mg | 4.6% DV | 22.24% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.62 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.58 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.04 g | - | |
Omega-6 linolowy | 11.51 g | - | |
Omega-6 linolowy | 11.34 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.73 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 6.7 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.09 g | - | |
Kwas behenowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.02 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.04 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.06 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.24 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.66 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.13 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 43.58 g | 16% DV | |
Fruktoza | 0.98 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.44 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.45 g | - | |
Skrobia | 26.5 g | - | |
Sacharoza | 3.56 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central