Cebula surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Chart icon Kalorie według źródła

General icon Ogólne

Element Amount Daily value Density
energy-1 Energia
40 kcal - -
protein-1 Białko
1.1 g 2.2% DV 110% D
fat-2 Tłuszcz
0.1 g 0.1% DV -
carbs-1 Węglowodany
9.34 g 3.4% DV -
sugars-3 Cukry
4.24 g - -
fiber-1 Błonnik
1.7 g 6.1% DV 304% D
water-3 Woda
89.11 g - -
ash-1 Popiół
0.35 g - -
salt-1 Sód
4 mg 0.2% DV -
Cholesterol
0 mg 0% DV -

Vitamins icon Witaminy

Element Amount Daily value Density
Cholina
6.1 mg 1.1% DV 55.45% D
Kwas foliowy
19 ug - -
Witamina A
2 iu - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.05 mg 3.8% DV 192% D
Witamina B12
0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.03 mg 2.1% DV 104% D
Witamina B3 (Niacyna)
0.12 mg 0.7% DV 36.25% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
0.12 mg 2.5% DV 123% D
Witamina B6
0.12 mg 7.1% DV 353% D
Witamina C
7.4 mg 8.2% DV 411% D
Witamina D
0 iu - -
Witamina K (filochinon)
0.4 ug 0.3% DV 16.67% D

Minerals icon Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
23 mg 1.8% DV 88.46% D
Miedź
0.04 mg 4.3% DV 217% D
Fluor, F
1.1 ug - -
Żelazo
0.21 mg 1.2% DV 58.33% D
Magnez
10 mg 2.4% DV 119% D
Mangan
0.13 mg 5.6% DV 280% D
Fosfor
29 mg 2.3% DV 116% D
Potas
146 mg 3.1% DV 155% D
Selen
0.5 ug 0.9% DV 45.45% D
Sód
4 mg 0.2% DV 8.7% D
Cynk
0.17 mg 1.5% DV 77.27% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
0.02 g - -
Arginina
0.1 g - -
Kwas asparaginowy
0.09 g - -
Cysteina
0 g - -
Kwas glutaminowy
0.26 g - -
Glicyna
0.03 g - -
Histydyna
0.01 g - -
Izoletyda
0.01 g - -
Leucyna
0.03 g - -
Lizyna
0.04 g - -
Metionina
0 g - -
Fenyloalanina
0.03 g - -
Prolina
0.01 g - -
Seryna
0.02 g - -
Treonina
0.02 g - -
Tryptofan
0.01 g - -
Tyrozyna
0.01 g - -
Walina
0.02 g - -
Total (complex+sugars)
9.34 g 3.4% DV -
Fruktoza
1.29 g - -
Galaktoza
0 g - -
Glukoza
1.97 g - -
Laktoza
0 g - -
Maltoza
0 g - -
Skrobia
0 g - -
Sacharoza
0.99 g - -
Element Amount Daily value Density
Alkohol etylowy
0 g - -
Popiół
0.35 g - -
Betaina
0.1 mg - -
Kofeina
0 mg - -
Cholesterol
0 mg 0% DV -
Teobromina
0 mg - -
Woda
89.11 g - -

Źródła