Beef, short loin, porterhouse steak, separable lean only, trimmed to 1/8" fat, all grades, cooked, grilled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
|
213 kcal | - | - |
|
28.16 g | 56% DV | 529% D |
|
10.32 g | 13% DV | - |
|
0 g | 0% DV | - |
|
61.05 g | - | - |
|
1.05 g | - | - |
|
68 mg | 3% DV | - |
Cholesterol
|
82 mg | 27% DV | - |
Witaminy
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
65.9 mg | 12% DV | 113% D |
Kwas foliowy
|
7 ug | - | - |
Witamina A
|
22 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.06 mg | 4.9% DV | 46.17% D |
Witamina B12
|
2.16 ug | 90% DV | 845% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.26 mg | 20% DV | 188% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
6.03 mg | 38% DV | 354% D |
Witamina B6
|
0.69 mg | 41% DV | 382% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D
|
3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
1.5 ug | 1.3% DV | 11.74% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Folate, food
|
7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
7 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol
|
7 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
7 ug | 0.8% DV | 7.3% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0.1 ug | 0.5% DV | 4.69% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0.1 ug | - | - |
Witamina E
|
0.24 mg | 1.6% DV | 15.02% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Minerały
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
19 mg | 1.5% DV | 13.72% D |
Miedź
|
0.07 mg | 8.1% DV | 76.16% D |
Żelazo
|
3.22 mg | 18% DV | 168% D |
Magnez
|
23 mg | 5.5% DV | 51.42% D |
Mangan
|
0 mg | 0.2% DV | 1.63% D |
Fosfor
|
224 mg | 18% DV | 168% D |
Potas
|
291 mg | 6.2% DV | 58.14% D |
Selen
|
28.2 ug | 51% DV | 481% D |
Sód
|
68 mg | 3% DV | 27.76% D |
Cynk
|
4.67 mg | 42% DV | 399% D |
Aminokwasy
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
1.84 g | - | - |
Arginina
|
2.07 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
2.97 g | - | - |
Cysteina
|
0.31 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
5.02 g | - | - |
Glicyna
|
1.33 g | - | - |
Histydyna
|
1.14 g | - | - |
Izoletyda
|
1.44 g | - | - |
Leucyna
|
2.65 g | - | - |
Lizyna
|
2.96 g | - | - |
Metionina
|
0.82 g | - | - |
Fenyloalanina
|
1.23 g | - | - |
Prolina
|
1.29 g | - | - |
Seryna
|
1.25 g | - | - |
Treonina
|
1.45 g | - | - |
Tryptofan
|
0.35 g | - | - |
Tyrozyna
|
1.15 g | - | - |
Walina
|
1.52 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.02 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.42 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.33 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.02 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
4.03 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
3.57 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.11 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.27 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
2.28 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
1.3 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.32 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.29 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.45 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.05 g | - | - |
Węglowodany
❯
Total (complex+sugars)
|
0 g | 0% DV | - |
Inne
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
1.05 g | - | - |
Betaina
|
9 mg | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
82 mg | 27% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0.14 g | - | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
61.05 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -