Pork, cured, bacon, cooked, broiled, pan-fried or roasted, reduced sodium - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 541 kcal | - | |
Białko | 37.04 g | 74% DV | 274% D |
Tłuszcz | 41.78 g | 54% DV | |
Węglowodany | 1.43 g | 0.5% DV | |
Woda | 12.32 g | - | |
Popiół | 7.43 g | - | |
Sód | 1030 mg | 45% DV | |
Cholesterol | 110 mg | 37% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 123 mg | 22% DV | 82.81% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 37 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.4 mg | 34% DV | 124% D |
Witamina B12 | 1.23 ug | 51% DV | 189% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.26 mg | 20% DV | 75.07% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 11.1 mg | 69% DV | 256% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.17 mg | 23% DV | 86.58% D |
Witamina B6 | 0.35 mg | 21% DV | 75.89% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 42 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.1 ug | 0.1% DV | 0.31% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 11 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.07 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 11 ug | 1.2% DV | 4.52% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1 ug | 5% DV | 18.48% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1 ug | - | - |
Witamina E | 0.31 mg | 2.1% DV | 7.64% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 11 mg | 0.8% DV | 3.13% D |
Miedź | 0.16 mg | 18% DV | 67.36% D |
Żelazo | 1.44 mg | 8% DV | 29.57% D |
Magnez | 33 mg | 7.9% DV | 29.05% D |
Mangan | 0.02 mg | 1% DV | 3.54% D |
Fosfor | 533 mg | 43% DV | 158% D |
Potas | 565 mg | 12% DV | 44.44% D |
Selen | 62 ug | 113% DV | 417% D |
Sód | 1030 mg | 45% DV | 166% D |
Cynk | 3.5 mg | 32% DV | 118% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 2.37 g | - | |
Arginina | 2.4 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.48 g | - | |
Cysteina | 0.41 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.45 g | - | |
Glicyna | 2.6 g | - | |
Histydyna | 1.39 g | - | |
Izoletyda | 1.74 g | - | |
Leucyna | 2.88 g | - | |
Lizyna | 3.07 g | - | |
Metionina | 0.82 g | - | |
Fenyloalanina | 1.47 g | - | |
Prolina | 2.03 g | - | |
Seryna | 1.41 g | - | |
Treonina | 1.45 g | - | |
Tryptofan | 0.31 g | - | |
Tyrozyna | 1.16 g | - | |
Walina | 1.97 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.2 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.2 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.32 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 16.92 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.08 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.1 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.53 g | - | |
Kwas palmitynowy | 8.73 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 4.29 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.21 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.19 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.15 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.43 g | 0.5% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 7.43 g | - | |
Betaina | 3.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 110 mg | 37% DV | |
Hydroksyprolina | 0.65 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 12.32 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central