Pork, cured, bacon, cooked, broiled, pan-fried or roasted, reduced sodium - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 541 kcal -
Białko 37.04 g 74% DV 274% D
Tłuszcz 41.78 g 54% DV
Węglowodany 1.43 g 0.5% DV
Woda 12.32 g -
Popiół 7.43 g -
Sód 1030 mg 45% DV
Cholesterol 110 mg 37% DV

Witaminy

Cholina 123 mg 22% DV 82.81% D
Kwas foliowy 2 ug - -
Witamina A 37 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.4 mg 34% DV 124% D
Witamina B12 1.23 ug 51% DV 189% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.26 mg 20% DV 75.07% D
Witamina B3 (Niacyna) 11.1 mg 69% DV 256% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 1.17 mg 23% DV 86.58% D
Witamina B6 0.35 mg 21% DV 75.89% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 42 iu - -
Witamina K (filochinon) 0.1 ug 0.1% DV 0.31% D

Minerały

Wapń 11 mg 0.8% DV 3.13% D
Miedź 0.16 mg 18% DV 67.36% D
Żelazo 1.44 mg 8% DV 29.57% D
Magnez 33 mg 7.9% DV 29.05% D
Mangan 0.02 mg 1% DV 3.54% D
Fosfor 533 mg 43% DV 158% D
Potas 565 mg 12% DV 44.44% D
Selen 62 ug 113% DV 417% D
Sód 1030 mg 45% DV 166% D
Cynk 3.5 mg 32% DV 118% D
Alanina 2.37 g -
Arginina 2.4 g -
Kwas asparaginowy 3.48 g -
Cysteina 0.41 g -
Kwas glutaminowy 5.45 g -
Glicyna 2.6 g -
Histydyna 1.39 g -
Izoletyda 1.74 g -
Leucyna 2.88 g -
Lizyna 3.07 g -
Metionina 0.82 g -
Fenyloalanina 1.47 g -
Prolina 2.03 g -
Seryna 1.41 g -
Treonina 1.45 g -
Tryptofan 0.31 g -
Tyrozyna 1.16 g -
Walina 1.97 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 7.43 g -
Betaina 3.5 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 110 mg 37% DV
Hydroksyprolina 0.65 g -
Teobromina 0 mg -
Woda 12.32 g -

Źródła