Bread, pound cake type, pan de torta salvadoran - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 390 kcal | - | |
Białko | 7.06 g | 14% DV | 72.41% D |
Tłuszcz | 17.45 g | 22% DV | |
Węglowodany | 51.29 g | 19% DV | |
Skrobia | 25.2 g | - | |
Cukry | 18.1 g | - | |
Błonnik | 1.7 g | 6.1% DV | 31.14% D |
Woda | 22.38 g | - | |
Popiół | 1.82 g | - | |
Sód | 390 mg | 17% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.8% DV | 29.91% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 71.01% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.7 mg | 29% DV | 151% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.55 mg | 11% DV | 56.41% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.9% DV | 15.08% D |
Więcej... ❯
Tokoferol beta | 0.77 mg | - | - |
Tokoferol delta | 3.79 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 7.7 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 1.42 mg | 9.5% DV | 48.55% D |
Minerały ❯
Wapń | 46 mg | 3.5% DV | 18.15% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.3% DV | 17.09% D |
Żelazo | 2.2 mg | 12% DV | 62.68% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 23.2% D |
Mangan | 0.26 mg | 11% DV | 57.97% D |
Fosfor | 300 mg | 24% DV | 123% D |
Potas | 210 mg | 4.5% DV | 22.91% D |
Selen | 13.5 ug | 25% DV | 126% D |
Sód | 390 mg | 17% DV | 86.96% D |
Cynk | 0.62 mg | 5.6% DV | 28.9% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.29 g | - | |
Arginina | 0.18 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.39 g | - | |
Cysteina | 0.06 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.17 g | - | |
Glicyna | 0.23 g | - | |
Histydyna | 0.1 g | - | |
Izoletyda | 0.24 g | - | |
Leucyna | 0.54 g | - | |
Lizyna | 0.15 g | - | |
Metionina | 0.18 g | - | |
Fenyloalanina | 0.35 g | - | |
Prolina | 1.09 g | - | |
Seryna | 0.38 g | - | |
Treonina | 0.16 g | - | |
Tryptofan | 0.09 g | - | |
Tyrozyna | 0.17 g | - | |
Walina | 0.33 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 1.21 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 1.16 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.06 g | - | |
Omega-6 linolowy | 8.16 g | - | |
Omega-6 linolowy | 8.07 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.09 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.26 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.18 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.03 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.8 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 51.29 g | 19% DV | |
Fruktoza | 0.25 g | - | |
Glukoza | 0.27 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.28 g | - | |
Skrobia | 25.2 g | - | |
Sacharoza | 17.3 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.82 g | - | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Woda | 22.38 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central