Surówka POPEYES - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 161 kcal | - | |
Białko | 0.98 g | 2% DV | 24.35% D |
Tłuszcz | 11.18 g | 14% DV | |
Węglowodany | 14.12 g | 5.1% DV | |
Cukry | 10.83 g | - | |
Błonnik | 1.7 g | 6.1% DV | 75.42% D |
Woda | 72.84 g | - | |
Popiół | 0.87 g | - | |
Sód | 218 mg | 9.5% DV | |
Cholesterol | 7 mg | 2.3% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 185 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.3% DV | 15.53% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 1.9% DV | 23.89% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.21 mg | 1.3% DV | 15.99% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.25 mg | 5% DV | 62.11% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 6% DV | 74.53% D |
Witamina C | 14.7 mg | 16% DV | 203% D |
Więcej... ❯
Retinol | 56 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 56 ug | 6.2% DV | 77.29% D |
Minerały ❯
Wapń | 31 mg | 2.4% DV | 29.62% D |
Miedź | 0.01 mg | 1.6% DV | 19.32% D |
Żelazo | 0.23 mg | 1.3% DV | 15.87% D |
Magnez | 7 mg | 1.7% DV | 20.7% D |
Mangan | 0.08 mg | 3.6% DV | 44.83% D |
Fosfor | 20 mg | 1.6% DV | 19.88% D |
Potas | 118 mg | 2.5% DV | 31.19% D |
Sód | 218 mg | 9.5% DV | 118% D |
Cynk | 0.12 mg | 1.1% DV | 13.55% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.05 g | - | |
Arginina | 0.05 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.07 g | - | |
Cysteina | 0.01 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.11 g | - | |
Glicyna | 0.02 g | - | |
Histydyna | 0.02 g | - | |
Izoletyda | 0.03 g | - | |
Leucyna | 0.03 g | - | |
Lizyna | 0.03 g | - | |
Metionina | 0.01 g | - | |
Fenyloalanina | 0.02 g | - | |
Prolina | 0.01 g | - | |
Seryna | 0.04 g | - | |
Treonina | 0.03 g | - | |
Tryptofan | 0.01 g | - | |
Tyrozyna | 0.01 g | - | |
Walina | 0.04 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.75 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.69 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.73 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.55 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.55 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.2 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.52 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 14.12 g | 5.1% DV | |
Fruktoza | 1.44 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.65 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 7.74 g | - |
Inne ❯
Popiół | 0.87 g | - | |
Cholesterol | 7 mg | 2.3% DV | |
Woda | 72.84 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central