Pork, fresh, shoulder, arm picnic, separable lean and fat, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 235 kcal | - | |
Białko | 24.88 g | 50% DV | 423% D |
Tłuszcz | 14.33 g | 18% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 60.03 g | - | |
Popiół | 1.08 g | - | |
Sód | 96 mg | 4.2% DV | |
Cholesterol | 86 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 103 mg | 19% DV | 160% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 13 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.44 mg | 37% DV | 311% D |
Witamina B12 | 0.74 ug | 31% DV | 262% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.32 mg | 25% DV | 211% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.31 mg | 33% DV | 282% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.2 mg | 24% DV | 204% D |
Witamina B6 | 0.35 mg | 20% DV | 173% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 45 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 3.78% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.1 ug | 5.5% DV | 46.81% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.26 mg | 1.7% DV | 14.75% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 16 mg | 1.2% DV | 10.47% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 101% D |
Żelazo | 0.92 mg | 5.1% DV | 43.5% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 44.58% D |
Mangan | 0.02 mg | 1% DV | 8.14% D |
Fosfor | 240 mg | 19% DV | 163% D |
Potas | 357 mg | 7.6% DV | 64.64% D |
Selen | 29.4 ug | 53% DV | 455% D |
Sód | 96 mg | 4.2% DV | 35.52% D |
Cynk | 3.1 mg | 28% DV | 240% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.43 g | - | |
Arginina | 1.6 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.33 g | - | |
Cysteina | 0.28 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.8 g | - | |
Glicyna | 1.13 g | - | |
Histydyna | 1.01 g | - | |
Izoletyda | 1.18 g | - | |
Leucyna | 2.05 g | - | |
Lizyna | 2.21 g | - | |
Metionina | 0.68 g | - | |
Fenyloalanina | 1.03 g | - | |
Prolina | 1.01 g | - | |
Seryna | 1.04 g | - | |
Treonina | 1.09 g | - | |
Tryptofan | 0.3 g | - | |
Tyrozyna | 0.99 g | - | |
Walina | 1.26 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.11 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.11 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.45 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.42 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.77 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.61 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.18 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.03 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.55 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.3 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.15 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.08 g | - | |
Betaina | 4.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 86 mg | 29% DV | |
Hydroksyprolina | 0.09 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 60.03 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central