Pork, fresh, separable fat, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 626 kcal | - | |
Białko | 7.06 g | 14% DV | 45.11% D |
Tłuszcz | 66.1 g | 85% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 26.26 g | - | |
Popiół | 0.42 g | - | |
Sód | 56 mg | 2.4% DV | |
Cholesterol | 79 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 32.9 mg | 6% DV | 19.11% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 80 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 mg | 18% DV | 55.91% D |
Witamina B12 | 0.54 ug | 23% DV | 71.88% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.2 mg | 15% DV | 49.15% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.12 mg | 20% DV | 62.3% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.51 mg | 10% DV | 32.59% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 36.08% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 72 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 24 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 24 ug | 2.7% DV | 8.52% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.8 ug | 9% DV | 28.75% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.8 ug | - | - |
Witamina E | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 22 mg | 1.7% DV | 5.41% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 31.95% D |
Żelazo | 0.46 mg | 2.6% DV | 8.16% D |
Magnez | 9 mg | 2.1% DV | 6.85% D |
Mangan | 0 mg | 0.1% DV | 0.42% D |
Fosfor | 109 mg | 8.7% DV | 27.86% D |
Potas | 125 mg | 2.7% DV | 8.5% D |
Selen | 11.5 ug | 21% DV | 66.8% D |
Sód | 56 mg | 2.4% DV | 7.78% D |
Cynk | 0.75 mg | 6.8% DV | 21.78% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.41 g | - | |
Arginina | 0.46 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.66 g | - | |
Cysteina | 0.08 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.08 g | - | |
Glicyna | 0.32 g | - | |
Histydyna | 0.29 g | - | |
Izoletyda | 0.33 g | - | |
Leucyna | 0.58 g | - | |
Lizyna | 0.63 g | - | |
Metionina | 0.19 g | - | |
Fenyloalanina | 0.29 g | - | |
Prolina | 0.29 g | - | |
Seryna | 0.3 g | - | |
Treonina | 0.31 g | - | |
Tryptofan | 0.08 g | - | |
Tyrozyna | 0.28 g | - | |
Walina | 0.36 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.44 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.42 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.02 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 10.39 g | - | |
Omega-6 linolowy | 10.3 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.5 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 27.09 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 26.7 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.12 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.06 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.05 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.23 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.89 g | - | |
Kwas palmitynowy | 14.9 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 7.56 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.39 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.42 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.18 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.39 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.09 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.42 g | - | |
Betaina | 1.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 79 mg | 26% DV | |
Hydroksyprolina | 0.03 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 26.26 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central