Pork, fresh, composite of trimmed retail cuts (leg, loin, shoulder, and spareribs), separable lean and fat, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 238 kcal -
Białko 26.36 g 53% DV 443% D
Tłuszcz 13.89 g 18% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 58.53 g -
Popiół 1.02 g -
Sód 57 mg 2.5% DV
Cholesterol 88 mg 29% DV

Witaminy

Cholina 80.1 mg 15% DV 122% D
Kwas foliowy 2 ug - -
Witamina A 7 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.61 mg 51% DV 428% D
Witamina B12 0.7 ug 29% DV 245% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.29 mg 22% DV 187% D
Witamina B3 (Niacyna) 6.05 mg 38% DV 318% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.84 mg 17% DV 142% D
Witamina B6 0.54 mg 32% DV 268% D
Witamina C 0.1 mg 0.1% DV 0.93% D
Witamina D 38 iu - -
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 20 mg 1.5% DV 12.93% D
Miedź 0.09 mg 10% DV 84.03% D
Żelazo 1.11 mg 6.2% DV 51.82% D
Magnez 24 mg 5.7% DV 48.02% D
Mangan 0.01 mg 0.4% DV 3.65% D
Fosfor 221 mg 18% DV 149% D
Potas 341 mg 7.3% DV 60.97% D
Selen 42 ug 76% DV 642% D
Sód 57 mg 2.5% DV 20.83% D
Cynk 3.06 mg 28% DV 234% D
Alanina 1.55 g -
Arginina 1.73 g -
Kwas asparaginowy 2.53 g -
Cysteina 0.31 g -
Kwas glutaminowy 4.16 g -
Glicyna 1.24 g -
Histydyna 1.1 g -
Izoletyda 1.27 g -
Leucyna 2.2 g -
Lizyna 2.42 g -
Metionina 0.71 g -
Fenyloalanina 1.09 g -
Prolina 1.08 g -
Seryna 1.12 g -
Treonina 1.19 g -
Tryptofan 0.29 g -
Tyrozyna 0.97 g -
Walina 1.39 g -

Źródła