Pork, fresh, composite of trimmed retail cuts (leg, loin, shoulder, and spareribs), separable lean and fat, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 238 kcal | - | |
Białko | 26.36 g | 53% DV | 443% D |
Tłuszcz | 13.89 g | 18% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 58.53 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Sód | 57 mg | 2.5% DV | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 80.1 mg | 15% DV | 122% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 7 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.61 mg | 51% DV | 428% D |
Witamina B12 | 0.7 ug | 29% DV | 245% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 22% DV | 187% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.05 mg | 38% DV | 318% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.84 mg | 17% DV | 142% D |
Witamina B6 | 0.54 mg | 32% DV | 268% D |
Witamina C | 0.1 mg | 0.1% DV | 0.93% D |
Witamina D | 38 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.01 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 1.87% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.9 ug | 4.5% DV | 37.82% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.9 ug | - | - |
Witamina E | 0.13 mg | 0.9% DV | 7.28% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 20 mg | 1.5% DV | 12.93% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 84.03% D |
Żelazo | 1.11 mg | 6.2% DV | 51.82% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 48.02% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 3.65% D |
Fosfor | 221 mg | 18% DV | 149% D |
Potas | 341 mg | 7.3% DV | 60.97% D |
Selen | 42 ug | 76% DV | 642% D |
Sód | 57 mg | 2.5% DV | 20.83% D |
Cynk | 3.06 mg | 28% DV | 234% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.55 g | - | |
Arginina | 1.73 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.53 g | - | |
Cysteina | 0.31 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.16 g | - | |
Glicyna | 1.24 g | - | |
Histydyna | 1.1 g | - | |
Izoletyda | 1.27 g | - | |
Leucyna | 2.2 g | - | |
Lizyna | 2.42 g | - | |
Metionina | 0.71 g | - | |
Fenyloalanina | 1.09 g | - | |
Prolina | 1.08 g | - | |
Seryna | 1.12 g | - | |
Treonina | 1.19 g | - | |
Tryptofan | 0.29 g | - | |
Tyrozyna | 0.97 g | - | |
Walina | 1.39 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.33 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.91 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.51 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.47 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.17 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.01 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.62 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.34 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Betaina | 3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV | |
Hydroksyprolina | 0.05 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 58.53 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central