Pork, fresh, composite of trimmed retail cuts (leg, loin, and shoulder), separable lean only, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 201 kcal | - | |
Białko | 27.51 g | 55% DV | 547% D |
Tłuszcz | 9.21 g | 12% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 62.53 g | - | |
Popiół | 1.11 g | - | |
Sód | 55 mg | 2.4% DV | |
Cholesterol | 84 mg | 28% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65.2 mg | 12% DV | 118% D |
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 4 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.67 mg | 56% DV | 557% D |
Witamina B12 | 0.68 ug | 28% DV | 282% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.31 mg | 24% DV | 238% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.5 mg | 41% DV | 404% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.73 mg | 15% DV | 144% D |
Witamina B6 | 0.58 mg | 34% DV | 338% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 2.21% D |
Witamina D | 31 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 1 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 1.11% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.8 ug | 4% DV | 39.8% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.8 ug | - | - |
Witamina E | 0.11 mg | 0.7% DV | 7.3% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 18 mg | 1.4% DV | 13.78% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.7% DV | 86.24% D |
Żelazo | 1 mg | 5.6% DV | 55.28% D |
Magnez | 25 mg | 6% DV | 59.23% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 5.19% D |
Fosfor | 231 mg | 18% DV | 184% D |
Potas | 357 mg | 7.6% DV | 75.58% D |
Selen | 44.2 ug | 80% DV | 800% D |
Sód | 55 mg | 2.4% DV | 23.79% D |
Cynk | 2.9 mg | 26% DV | 262% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.61 g | - | |
Arginina | 1.77 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.62 g | - | |
Cysteina | 0.33 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.35 g | - | |
Glicyna | 1.27 g | - | |
Histydyna | 1.15 g | - | |
Izoletyda | 1.32 g | - | |
Leucyna | 2.28 g | - | |
Lizyna | 2.51 g | - | |
Metionina | 0.74 g | - | |
Fenyloalanina | 1.13 g | - | |
Prolina | 1.11 g | - | |
Seryna | 1.16 g | - | |
Treonina | 1.25 g | - | |
Tryptofan | 0.32 g | - | |
Tyrozyna | 1 g | - | |
Walina | 1.46 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.74 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.36 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.56 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.44 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.11 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.92 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 1 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.25 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.11 g | - | |
Betaina | 2.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 84 mg | 28% DV | |
Hydroksyprolina | 0.04 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 62.53 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central