Pork, fresh, composite of trimmed retail cuts (leg, loin, and shoulder), separable lean only, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 201 kcal -
Białko 27.51 g 55% DV 547% D
Tłuszcz 9.21 g 12% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 62.53 g -
Popiół 1.11 g -
Sód 55 mg 2.4% DV
Cholesterol 84 mg 28% DV

Witaminy

Cholina 65.2 mg 12% DV 118% D
Kwas foliowy 3 ug - -
Witamina A 4 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.67 mg 56% DV 557% D
Witamina B12 0.68 ug 28% DV 282% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.31 mg 24% DV 238% D
Witamina B3 (Niacyna) 6.5 mg 41% DV 404% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.73 mg 15% DV 144% D
Witamina B6 0.58 mg 34% DV 338% D
Witamina C 0.2 mg 0.2% DV 2.21% D
Witamina D 31 iu - -
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 18 mg 1.4% DV 13.78% D
Miedź 0.08 mg 8.7% DV 86.24% D
Żelazo 1 mg 5.6% DV 55.28% D
Magnez 25 mg 6% DV 59.23% D
Mangan 0.01 mg 0.5% DV 5.19% D
Fosfor 231 mg 18% DV 184% D
Potas 357 mg 7.6% DV 75.58% D
Selen 44.2 ug 80% DV 800% D
Sód 55 mg 2.4% DV 23.79% D
Cynk 2.9 mg 26% DV 262% D
Alanina 1.61 g -
Arginina 1.77 g -
Kwas asparaginowy 2.62 g -
Cysteina 0.33 g -
Kwas glutaminowy 4.35 g -
Glicyna 1.27 g -
Histydyna 1.15 g -
Izoletyda 1.32 g -
Leucyna 2.28 g -
Lizyna 2.51 g -
Metionina 0.74 g -
Fenyloalanina 1.13 g -
Prolina 1.11 g -
Seryna 1.16 g -
Treonina 1.25 g -
Tryptofan 0.32 g -
Tyrozyna 1 g -
Walina 1.46 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 1.11 g -
Betaina 2.5 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 84 mg 28% DV
Hydroksyprolina 0.04 g -
Teobromina 0 mg -
Woda 62.53 g -

Źródła