Lamb, New Zealand, imported, tongue - swiss cut, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 225 kcal | - | |
Białko | 14.27 g | 29% DV | 254% D |
Tłuszcz | 18.61 g | 24% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 66.5 g | - | |
Popiół | 0.77 g | - | |
Sód | 77 mg | 3.3% DV | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 18 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.1 mg | 8.3% DV | 74.07% D |
Witamina B12 | 6.1 ug | 254% DV | 2259% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 23% DV | 200% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.08 mg | 19% DV | 171% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.44 mg | 8.8% DV | 78.22% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.7% DV | 50.72% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 5 iu | - | - |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Retinol | 5 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 5 ug | 0.6% DV | 4.94% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 4.44% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.57 mg | 3.8% DV | 33.78% D |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 4.1% D |
Miedź | 0.15 mg | 17% DV | 150% D |
Żelazo | 1.25 mg | 6.9% DV | 61.73% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 31.75% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.8% DV | 6.96% D |
Fosfor | 142 mg | 11% DV | 101% D |
Potas | 207 mg | 4.4% DV | 39.15% D |
Selen | 5.4 ug | 9.8% DV | 87.27% D |
Sód | 77 mg | 3.3% DV | 29.76% D |
Cynk | 1.55 mg | 14% DV | 125% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.71 g | - | |
Arginina | 0.96 g | - | |
Cysteina | 0.19 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.99 g | - | |
Glicyna | 0.61 g | - | |
Histydyna | 0.3 g | - | |
Izoletyda | 0.64 g | - | |
Leucyna | 1.1 g | - | |
Lizyna | 1.25 g | - | |
Metionina | 0.47 g | - | |
Fenyloalanina | 0.56 g | - | |
Prolina | 0.46 g | - | |
Seryna | 0.49 g | - | |
Treonina | 0.68 g | - | |
Tyrozyna | 0.49 g | - | |
Walina | 0.73 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.28 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.28 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.02 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 n-6 | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.67 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.35 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.1 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.47 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.3 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.31 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.49 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.74 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.25 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.23 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.32 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.63 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.77 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 66.5 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central