Frankfurter, beef, unheated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 310 kcal -
Białko 11.7 g 23% DV 151% D
Tłuszcz 28 g 36% DV
Węglowodany 2.89 g 1.1% DV
Woda 54.6 g -
Popiół 2.74 g -
Sód 872 mg 38% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.03 mg 2.8% DV 17.74% D
Witamina B12 0.97 ug 40% DV 261% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.15 mg 12% DV 76.43% D
Witamina B3 (Niacyna) 2.25 mg 14% DV 90.73% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.26 mg 5.3% DV 33.94% D
Witamina B6 0.13 mg 7.6% DV 49.34% D

Minerały

Wapń 15 mg 1.2% DV 7.44% D
Miedź 0.05 mg 5.1% DV 32.97% D
Żelazo 1.14 mg 6.3% DV 40.86% D
Magnez 11.5 mg 2.7% DV 17.67% D
Mangan 0.03 mg 1.3% DV 8.7% D
Fosfor 128 mg 10% DV 66.06% D
Potas 343 mg 7.3% DV 47.08% D
Sód 872 mg 38% DV 245% D
Cynk 2.06 mg 19% DV 121% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.08 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.08 g -
Omega-6 (n-6) 0.01 g -
Omega-6 linolowy 0.63 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.12 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 0.06 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 10.4 g -
Kwas arachidowy 0.03 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.02 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0.01 g -
Kwas laurynowy 0.02 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.36 g -
Kwas mirystynowy 0.84 g -
Kwas palmitynowy 6.33 g -
Kwas pentadekanowy 0.14 g -
Kwas stearynowy 3.66 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 2.74 g -
Azot 1.87 g -
Woda 54.6 g -

Źródła