Frankfurter, beef, unheated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
310 kcal | - | - |
Białko
|
11.7 g | 23% DV | 151% D |
Tłuszcz
|
28 g | 36% DV | - |
Węglowodany
|
2.89 g | 1.1% DV | - |
Woda
|
54.6 g | - | - |
Popiół
|
2.74 g | - | - |
Sód
|
872 mg | 38% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.03 mg | 2.8% DV | 17.74% D |
Witamina B12
|
0.97 ug | 40% DV | 261% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.15 mg | 12% DV | 76.43% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
2.25 mg | 14% DV | 90.73% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.26 mg | 5.3% DV | 33.94% D |
Witamina B6
|
0.13 mg | 7.6% DV | 49.34% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Kwas foliowy, ogółem
|
0 ug | - | - |
Retinol
|
3 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.17 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
3 ug | 0.3% DV | 2.15% D |
Witamina E
|
0.51 mg | 3.4% DV | 21.94% D |
Minerały ❯
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.08 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.08 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.01 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.63 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9
|
0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
10.4 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.36 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.84 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
6.33 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.14 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
3.66 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Sausages and Luncheon Meats (7)