Frankfurter, beef, unheated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 310 kcal | - | |
Białko | 11.7 g | 23% DV | 151% D |
Tłuszcz | 28 g | 36% DV | |
Węglowodany | 2.89 g | 1.1% DV | |
Woda | 54.6 g | - | |
Popiół | 2.74 g | - | |
Sód | 872 mg | 38% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.8% DV | 17.74% D |
Witamina B12 | 0.97 ug | 40% DV | 261% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 12% DV | 76.43% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.25 mg | 14% DV | 90.73% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.26 mg | 5.3% DV | 33.94% D |
Witamina B6 | 0.13 mg | 7.6% DV | 49.34% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Retinol | 3 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.17 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 2.15% D |
Witamina E | 0.51 mg | 3.4% DV | 21.94% D |
Minerały ❯
Wapń | 15 mg | 1.2% DV | 7.44% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.1% DV | 32.97% D |
Żelazo | 1.14 mg | 6.3% DV | 40.86% D |
Magnez | 11.5 mg | 2.7% DV | 17.67% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.3% DV | 8.7% D |
Fosfor | 128 mg | 10% DV | 66.06% D |
Potas | 343 mg | 7.3% DV | 47.08% D |
Sód | 872 mg | 38% DV | 245% D |
Cynk | 2.06 mg | 19% DV | 121% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.08 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.63 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.12 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 | 0.06 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 10.4 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.36 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.84 g | - | |
Kwas palmitynowy | 6.33 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.14 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.66 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 2.89 g | 1.1% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.17 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.09 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central