Fast foods, potato, mashed - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 89 kcal | - | |
Białko | 1.65 g | 3.3% DV | 74.16% D |
Tłuszcz | 2.82 g | 3.6% DV | |
Węglowodany | 14.65 g | 5.3% DV | |
Skrobia | 12.1 g | - | |
Cukry | 0.5 g | - | |
Błonnik | 1.3 g | 4.6% DV | 104% D |
Woda | 79.62 g | - | |
Popiół | 1.26 g | - | |
Sód | 306 mg | 13% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 13.4 mg | 2.4% DV | 54.75% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 185 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.3% DV | 28.09% D |
Witamina B12 | 0.07 ug | 2.9% DV | 65.54% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.2% DV | 25.93% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.08 mg | 6.8% DV | 152% D |
Witamina B6 | 0.12 mg | 7.1% DV | 159% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 5.9 ug | 4.9% DV | 110% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 30 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 41 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 43 ug | 4.8% DV | 107% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.42 mg | 2.8% DV | 62.92% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 18 mg | 1.4% DV | 31.11% D |
Miedź | 0.04 mg | 3.9% DV | 87.39% D |
Żelazo | 0.31 mg | 1.7% DV | 38.7% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 80.26% D |
Mangan | 0.1 mg | 4.3% DV | 95.75% D |
Fosfor | 59 mg | 4.7% DV | 106% D |
Potas | 286 mg | 6.1% DV | 137% D |
Selen | 0.8 ug | 1.5% DV | 32.69% D |
Sód | 306 mg | 13% DV | 299% D |
Cynk | 0.22 mg | 2% DV | 44.94% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.17 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.17 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.16 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.15 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.7 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.61 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.32 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.22 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 14.65 g | 5.3% DV | |
Fruktoza | 0.2 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.2 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 12.1 g | - | |
Sacharoza | 0.1 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.26 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 79.62 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central