Beef, New Zealand, imported, intermuscular fat, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 602 kcal | - | |
Białko | 6.97 g | 14% DV | 46.31% D |
Tłuszcz | 63.78 g | 82% DV | |
Węglowodany | 0.01 g | 0% DV | |
Woda | 29.04 g | - | |
Popiół | 0.2 g | - | |
Sód | 32 mg | 1.4% DV | |
Cholesterol | 104 mg | 35% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 5% DV | 16.61% D |
Witamina B12 | 0.21 ug | 8.8% DV | 29.07% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 2.5% DV | 8.18% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.05 mg | 6.6% DV | 21.8% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.14 mg | 2.9% DV | 9.5% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.7% DV | 12.31% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 13 iu | - | - |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.3 ug | 1.5% DV | 4.98% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 11 mg | 0.8% DV | 2.81% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.1% DV | 7.01% D |
Żelazo | 0.76 mg | 4.2% DV | 14.03% D |
Magnez | 7 mg | 1.7% DV | 5.54% D |
Mangan | 0 mg | 0.1% DV | 0.29% D |
Fosfor | 68 mg | 5.4% DV | 18.07% D |
Potas | 143 mg | 3% DV | 10.11% D |
Selen | 2.9 ug | 5.3% DV | 17.52% D |
Sód | 32 mg | 1.4% DV | 4.62% D |
Cynk | 1.09 mg | 9.9% DV | 32.92% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.36 g | - | |
Arginina | 0.46 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.97 g | - | |
Glicyna | 0.38 g | - | |
Histydyna | 0.25 g | - | |
Izoletyda | 0.29 g | - | |
Leucyna | 0.53 g | - | |
Lizyna | 0.55 g | - | |
Metionina | 0.23 g | - | |
Fenyloalanina | 0.27 g | - | |
Prolina | 0.22 g | - | |
Seryna | 0.25 g | - | |
Treonina | 0.25 g | - | |
Tryptofan | 0.07 g | - | |
Tyrozyna | 0.23 g | - | |
Walina | 0.31 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.45 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.45 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 n-6 | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.82 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.38 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 16.75 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 14.71 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.13 g | - | |
Kwas behenowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.03 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.05 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 1.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.37 g | - | |
Kwas palmitynowy | 11.41 g | - | |
Kwas stearynowy | 14.42 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.15 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.93 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.88 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.4 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 2.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.04 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.01 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.2 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 104 mg | 35% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 29.04 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central