Beef, New Zealand, imported, intermuscular fat, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 560 kcal | - | |
Białko | 7.9 g | 16% DV | 56.43% D |
Tłuszcz | 57.22 g | 73% DV | |
Węglowodany | 3.39 g | 1.2% DV | |
Woda | 31.16 g | - | |
Popiół | 0.33 g | - | |
Sód | 25 mg | 1.1% DV | |
Cholesterol | 87 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 3.8% DV | 13.69% D |
Witamina B12 | 0.4 ug | 17% DV | 59.52% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.3% DV | 15.38% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.07 mg | 6.7% DV | 23.88% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.21 mg | 4.2% DV | 14.93% D |
Witamina B6 | 0.08 mg | 4.9% DV | 17.65% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 15 iu | - | - |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.4 ug | 2% DV | 7.14% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.4 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 16 mg | 1.2% DV | 4.4% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.7% DV | 13.1% D |
Żelazo | 1.18 mg | 6.6% DV | 23.41% D |
Magnez | 9 mg | 2.1% DV | 7.65% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.2% DV | 0.78% D |
Fosfor | 75 mg | 6% DV | 21.43% D |
Potas | 125 mg | 2.7% DV | 9.5% D |
Selen | 4 ug | 7.3% DV | 25.97% D |
Sód | 25 mg | 1.1% DV | 3.88% D |
Cynk | 1.88 mg | 17% DV | 61.04% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.41 g | - | |
Arginina | 0.52 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.1 g | - | |
Glicyna | 0.43 g | - | |
Histydyna | 0.29 g | - | |
Izoletyda | 0.33 g | - | |
Leucyna | 0.6 g | - | |
Lizyna | 0.63 g | - | |
Metionina | 0.26 g | - | |
Fenyloalanina | 0.31 g | - | |
Prolina | 0.25 g | - | |
Seryna | 0.28 g | - | |
Treonina | 0.29 g | - | |
Tryptofan | 0.08 g | - | |
Tyrozyna | 0.27 g | - | |
Walina | 0.35 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.39 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.39 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 n-6 | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.81 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.38 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 16.52 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 14.55 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.08 g | - | |
Kwas behenowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.03 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.04 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.92 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.32 g | - | |
Kwas palmitynowy | 11.09 g | - | |
Kwas stearynowy | 11.72 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.21 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 1.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.4 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.97 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.39 g | 1.2% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.33 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 87 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 31.16 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central