Peanuts, all types, oil-roasted, without salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 599 kcal | - | |
Białko | 28.03 g | 56% DV | 187% D |
Tłuszcz | 52.5 g | 67% DV | |
Węglowodany | 15.26 g | 5.5% DV | |
Cukry | 4.18 g | - | |
Błonnik | 9.4 g | 34% DV | 112% D |
Woda | 1.45 g | - | |
Popiół | 2.75 g | - | |
Sód | 6 mg | 0.3% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 55 mg | 10% DV | 33.39% D |
Kwas foliowy | 120 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.1% DV | 23.65% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.09 mg | 6.8% DV | 22.86% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 13.83 mg | 86% DV | 289% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.2 mg | 24% DV | 80.27% D |
Witamina B6 | 0.46 mg | 27% DV | 90.54% D |
Witamina C | 0.8 mg | 0.9% DV | 2.97% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 120 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 120 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 6.91 mg | 46% DV | 154% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 61 mg | 4.7% DV | 15.67% D |
Miedź | 0.53 mg | 59% DV | 198% D |
Żelazo | 1.52 mg | 8.4% DV | 28.2% D |
Magnez | 176 mg | 42% DV | 140% D |
Mangan | 1.85 mg | 80% DV | 268% D |
Fosfor | 397 mg | 32% DV | 106% D |
Potas | 726 mg | 15% DV | 51.58% D |
Selen | 3.3 ug | 6% DV | 20.03% D |
Sód | 6 mg | 0.3% DV | 0.87% D |
Cynk | 3.28 mg | 30% DV | 99.56% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.09 g | - | |
Arginina | 3.25 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.27 g | - | |
Cysteina | 0.38 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.42 g | - | |
Glicyna | 1.62 g | - | |
Histydyna | 0.66 g | - | |
Izoletyda | 0.98 g | - | |
Leucyna | 1.81 g | - | |
Lizyna | 0.95 g | - | |
Metionina | 0.29 g | - | |
Fenyloalanina | 1.43 g | - | |
Prolina | 1.17 g | - | |
Seryna | 1.29 g | - | |
Treonina | 0.61 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 1.01 g | - | |
Walina | 1.15 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.04 g | - | |
Omega-6 linolowy | 15.1 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.61 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 25.21 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.67 g | - | |
Kwas behenowy | 1.33 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.04 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.04 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.05 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.4 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 15.26 g | 5.5% DV | |
Fruktoza | 0.08 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.08 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 4.03 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.75 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 1.45 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central