BURGER KING, Original Chicken Sandwich - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 286 kcal | - | |
Białko | 12.14 g | 24% DV | 170% D |
Tłuszcz | 14.69 g | 19% DV | |
Węglowodany | 26.22 g | 9.5% DV | |
Cukry | 3.02 g | - | |
Błonnik | 2.4 g | 8.6% DV | 59.94% D |
Woda | 44.7 g | - | |
Popiół | 2.25 g | - | |
Sód | 638 mg | 28% DV | |
Cholesterol | 31 mg | 10% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 48 ug | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.28 mg | 23% DV | 164% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 mg | 12% DV | 86.07% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.71 mg | 29% DV | 206% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.43 mg | 8.6% DV | 60.14% D |
Witamina B6 | 0.15 mg | 9.1% DV | 63.35% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 1.55% D |
Witamina K (filochinon) | 23.7 ug | 20% DV | 138% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 12 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 33 ug | - | - |
Kwas foliowy | 21 ug | 5.3% DV | 36.71% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 7.7 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 46 mg | 3.5% DV | 24.74% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.9% DV | 69.15% D |
Żelazo | 1.79 mg | 9.9% DV | 69.54% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 38.3% D |
Mangan | 0.4 mg | 17% DV | 122% D |
Fosfor | 128 mg | 10% DV | 71.61% D |
Potas | 196 mg | 4.2% DV | 29.16% D |
Selen | 23.4 ug | 43% DV | 298% D |
Sód | 638 mg | 28% DV | 194% D |
Cynk | 0.62 mg | 5.6% DV | 39.42% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.52 g | - | |
Arginina | 0.69 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.88 g | - | |
Cysteina | 0.21 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.73 g | - | |
Glicyna | 0.64 g | - | |
Histydyna | 0.37 g | - | |
Izoletyda | 0.55 g | - | |
Leucyna | 0.94 g | - | |
Lizyna | 0.81 g | - | |
Metionina | 0.27 g | - | |
Fenyloalanina | 0.56 g | - | |
Prolina | 1.09 g | - | |
Seryna | 0.36 g | - | |
Treonina | 0.37 g | - | |
Tryptofan | 0.15 g | - | |
Tyrozyna | 0.33 g | - | |
Walina | 0.61 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.67 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.65 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.49 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.42 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.48 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.45 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.95 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.62 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 26.22 g | 9.5% DV | |
Fruktoza | 1.37 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1 g | - | |
Laktoza | 0.02 g | - | |
Maltoza | 0.57 g | - | |
Sacharoza | 0.07 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.25 g | - | |
Cholesterol | 31 mg | 10% DV | |
Hydroksyprolina | 0.08 g | - | |
Woda | 44.7 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central