BURGER KING, Premium Fish Sandwich - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 260 kcal | - | |
Białko | 10.29 g | 21% DV | 158% D |
Tłuszcz | 12.45 g | 16% DV | |
Węglowodany | 26.69 g | 9.7% DV | |
Cukry | 3.53 g | - | |
Błonnik | 0.9 g | 3.2% DV | 24.73% D |
Woda | 48.44 g | - | |
Popiół | 2.13 g | - | |
Sód | 602 mg | 26% DV | |
Cholesterol | 31 mg | 10% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.2 mg | 16% DV | 126% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 107% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.09 mg | 13% DV | 100% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.17 mg | 3.4% DV | 26.15% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.1% DV | 16.29% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 1.71% D |
Witamina K (filochinon) | 22.5 ug | 19% DV | 144% D |
Więcej... ❯
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 9.1 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 37 mg | 2.8% DV | 21.89% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.3% DV | 64.1% D |
Żelazo | 1.5 mg | 8.3% DV | 64.1% D |
Magnez | 25 mg | 6% DV | 45.79% D |
Mangan | 0.26 mg | 11% DV | 88.29% D |
Fosfor | 116 mg | 9.3% DV | 71.38% D |
Potas | 206 mg | 4.4% DV | 33.72% D |
Selen | 24.3 ug | 44% DV | 340% D |
Sód | 602 mg | 26% DV | 201% D |
Cynk | 0.49 mg | 4.5% DV | 34.27% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.38 g | - | |
Arginina | 0.49 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.71 g | - | |
Cysteina | 0.15 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.47 g | - | |
Glicyna | 0.41 g | - | |
Histydyna | 0.21 g | - | |
Izoletyda | 0.39 g | - | |
Leucyna | 0.8 g | - | |
Lizyna | 0.66 g | - | |
Metionina | 0.23 g | - | |
Fenyloalanina | 0.48 g | - | |
Prolina | 0.71 g | - | |
Seryna | 0.49 g | - | |
Treonina | 0.36 g | - | |
Tryptofan | 0.08 g | - | |
Tyrozyna | 0.34 g | - | |
Walina | 0.46 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.51 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.49 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.06 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.03 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.63 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.56 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.5 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.47 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0.03 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.44 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.39 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 26.69 g | 9.7% DV | |
Fruktoza | 1.47 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.2 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.87 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.13 g | - | |
Cholesterol | 31 mg | 10% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Woda | 48.44 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central