APPLEBEE'S, french fries - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 290 kcal | - | |
Białko | 3.31 g | 6.6% DV | 45.66% D |
Tłuszcz | 13.17 g | 17% DV | |
Węglowodany | 39.5 g | 14% DV | |
Skrobia | 35.47 g | - | |
Błonnik | 3.9 g | 14% DV | 96.06% D |
Woda | 41.29 g | - | |
Popiół | 2.72 g | - | |
Sód | 618 mg | 27% DV | |
Cholesterol | 1 mg | 0.3% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.1 mg | 8.6% DV | 59.2% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.5% DV | 30.77% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.18 mg | 14% DV | 93.97% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.5 mg | 9.9% DV | 68.28% D |
Witamina B6 | 0.21 mg | 12% DV | 83.16% D |
Witamina C | 0.7 mg | 0.8% DV | 5.36% D |
Witamina K (filochinon) | 33.4 ug | 28% DV | 192% D |
Więcej... ❯
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.11 mg | - | - |
Tokoferol delta | 2.23 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 5.53 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.07 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.14 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.93 mg | 6.2% DV | 42.76% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0.1 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 19 mg | 1.5% DV | 10.08% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 83.52% D |
Żelazo | 1.01 mg | 5.6% DV | 38.7% D |
Magnez | 29 mg | 6.9% DV | 47.62% D |
Mangan | 0.27 mg | 12% DV | 80.36% D |
Fosfor | 137 mg | 11% DV | 75.59% D |
Potas | 538 mg | 11% DV | 78.94% D |
Selen | 0.4 ug | 0.7% DV | 5.02% D |
Sód | 618 mg | 27% DV | 185% D |
Cynk | 0.49 mg | 4.5% DV | 30.72% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.77 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.73 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.04 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.95 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.21 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.19 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.51 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.68 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 39.5 g | 14% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 35.47 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.72 g | - | |
Cholesterol | 1 mg | 0.3% DV | |
Woda | 41.29 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central