Pork, fresh, shoulder, (Boston butt), blade (steaks), separable lean and fat, with added solution, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 263 kcal | - | |
Białko | 25.84 g | 52% DV | 393% D |
Tłuszcz | 16.94 g | 22% DV | |
Węglowodany | 0.03 g | 0% DV | |
Woda | 56.13 g | - | |
Popiół | 1.19 g | - | |
Sód | 151 mg | 6.6% DV | |
Cholesterol | 97 mg | 32% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 106 mg | 19% DV | 147% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.41 mg | 34% DV | 257% D |
Witamina B12 | 0.98 ug | 41% DV | 311% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.36 mg | 27% DV | 209% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.61 mg | 23% DV | 172% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.33 mg | 27% DV | 202% D |
Witamina B6 | 0.46 mg | 27% DV | 207% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 44 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.1 ug | 5.5% DV | 41.83% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 6.08% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 27 mg | 2.1% DV | 15.79% D |
Miedź | 0.19 mg | 21% DV | 162% D |
Żelazo | 1.72 mg | 9.6% DV | 72.67% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 36.21% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 3.97% D |
Fosfor | 227 mg | 18% DV | 138% D |
Potas | 370 mg | 7.9% DV | 59.87% D |
Selen | 42.3 ug | 77% DV | 585% D |
Sód | 151 mg | 6.6% DV | 49.93% D |
Cynk | 4.48 mg | 41% DV | 310% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.52 g | - | |
Arginina | 1.72 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.53 g | - | |
Cysteina | 0.3 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.13 g | - | |
Glicyna | 1.16 g | - | |
Histydyna | 1.12 g | - | |
Izoletyda | 1.27 g | - | |
Leucyna | 2.2 g | - | |
Lizyna | 2.4 g | - | |
Metionina | 0.71 g | - | |
Fenyloalanina | 1.09 g | - | |
Prolina | 1.05 g | - | |
Seryna | 1.12 g | - | |
Treonina | 1.16 g | - | |
Tryptofan | 0.27 g | - | |
Tyrozyna | 0.98 g | - | |
Walina | 1.35 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.08 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.76 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.7 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.12 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.1 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 7 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.21 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.81 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.15 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.39 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.05 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.03 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.19 g | - | |
Betaina | 3.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 97 mg | 32% DV | |
Hydroksyprolina | 0.07 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 56.13 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central