Plantains, green, boiled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 121 kcal -
Białko 1.09 g 2.2% DV 36.03% D
Tłuszcz 0.08 g 0.1% DV
Węglowodany 29.15 g 11% DV
Skrobia 24.47 g -
Cukry 2.25 g -
Błonnik 2.6 g 9.3% DV 153% D
Woda 69.08 g -
Popiół 0.6 g -
Sód 2 mg 0.1% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.05 mg 4.2% DV 68.87% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.07 mg 5% DV 82.64% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.39 mg 2.4% DV 40.29% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.38 mg 7.6% DV 126% D
Witamina B6 0.22 mg 13% DV 214% D
Witamina C 9.1 mg 10% DV 167% D
Witamina K (filochinon) 3.8 ug 3.2% DV 52.34% D

Minerały

Wapń 3 mg 0.2% DV 3.81% D
Miedź 0.08 mg 8.9% DV 147% D
Żelazo 0.3 mg 1.7% DV 27.55% D
Magnez 28 mg 6.7% DV 110% D
Mangan 0.11 mg 4.7% DV 78.33% D
Fosfor 24 mg 1.9% DV 31.74% D
Potas 289 mg 6.1% DV 102% D
Selen 0 ug 0% DV 0% D
Sód 2 mg 0.1% DV 1.44% D
Cynk 0.14 mg 1.3% DV 21.04% D
Alanina 0.03 g -
Arginina 0.06 g -
Kwas asparaginowy 0.09 g -
Cysteina 0.02 g -
Kwas glutaminowy 0.08 g -
Glicyna 0.03 g -
Histydyna 0.06 g -
Izoletyda 0.02 g -
Leucyna 0.04 g -
Lizyna 0.05 g -
Metionina 0.01 g -
Fenyloalanina 0.03 g -
Prolina 0.03 g -
Seryna 0.03 g -
Treonina 0.02 g -
Tryptofan 0.01 g -
Tyrozyna 0.02 g -
Walina 0.02 g -
Omega-3 ALA 0.03 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.03 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.05 g -
Omega-6 linolowy 0.05 g -
Omega-9 eikosenowy 0 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 0.01 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.01 g -
Kwas arachidowy 0 g -
Kwas behenowy 0 g -
Kwas masłowy 0.01 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0 g -
Kwas palmitynowy 0.04 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.01 g -
Total (complex+sugars) 29.15 g 11% DV
Fruktoza 0.35 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 0.38 g -
Laktoza 0 g -
Maltoza 0 g -
Skrobia 24.47 g -
Sacharoza 1.52 g -
Popiół 0.6 g -
Hydroksyprolina 0 g -
Woda 69.08 g -

Źródła