Plantains, yellow, fried, Latino restaurant - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 236 kcal | - | |
Białko | 1.42 g | 2.8% DV | 24.07% D |
Tłuszcz | 7.51 g | 9.6% DV | |
Węglowodany | 40.77 g | 15% DV | |
Skrobia | 13.27 g | - | |
Cukry | 21.76 g | - | |
Błonnik | 3.2 g | 11% DV | 96.85% D |
Woda | 49.04 g | - | |
Popiół | 1.26 g | - | |
Sód | 6 mg | 0.3% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 1318 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.8% DV | 49.44% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.5% DV | 13.04% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.84 mg | 5.2% DV | 44.33% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.6 mg | 12% DV | 102% D |
Witamina B6 | 0.29 mg | 17% DV | 145% D |
Witamina K (filochinon) | 31.8 ug | 27% DV | 225% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 407 ug | - | - |
Karoten, beta | 582 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 11 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.53 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.06 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.11 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.04 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 66 ug | 7.3% DV | 62.15% D |
Witamina E | 1.1 mg | 7.3% DV | 62.15% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0.8 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0.6 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 3.91% D |
Miedź | 0.12 mg | 13% DV | 109% D |
Żelazo | 0.62 mg | 3.4% DV | 29.19% D |
Magnez | 45 mg | 11% DV | 90.8% D |
Mangan | 0.28 mg | 12% DV | 103% D |
Fosfor | 43 mg | 3.4% DV | 29.15% D |
Potas | 507 mg | 11% DV | 91.42% D |
Selen | 0.4 ug | 0.7% DV | 6.16% D |
Sód | 6 mg | 0.3% DV | 2.21% D |
Cynk | 0.24 mg | 2.2% DV | 18.49% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.22 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.22 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.97 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.21 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.13 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.05 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.21 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.49 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 40.77 g | 15% DV | |
Fruktoza | 4.86 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 4.97 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 13.27 g | - | |
Sacharoza | 11.93 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central