Pork, fresh, spareribs, separable lean and fat, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 277 kcal | - | |
Białko | 15.47 g | 31% DV | 223% D |
Tłuszcz | 23.4 g | 30% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 59.75 g | - | |
Popiół | 0.67 g | - | |
Sód | 81 mg | 3.5% DV | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 59.7 mg | 11% DV | 78.37% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.32 mg | 27% DV | 192% D |
Witamina B12 | 0.38 ug | 16% DV | 114% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 19% DV | 139% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.66 mg | 29% DV | 210% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.63 mg | 13% DV | 90.25% D |
Witamina B6 | 0.57 mg | 34% DV | 244% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 91 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 2.3 ug | 12% DV | 83.03% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 2.3 ug | - | - |
Witamina E | 0.37 mg | 2.5% DV | 17.81% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 15 mg | 1.2% DV | 8.33% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.9% DV | 64.18% D |
Żelazo | 0.91 mg | 5.1% DV | 36.5% D |
Magnez | 16 mg | 3.8% DV | 27.51% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 3.14% D |
Fosfor | 141 mg | 11% DV | 81.44% D |
Potas | 242 mg | 5.1% DV | 37.18% D |
Selen | 22 ug | 40% DV | 289% D |
Sód | 81 mg | 3.5% DV | 25.43% D |
Cynk | 2.5 mg | 23% DV | 164% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.91 g | - | |
Arginina | 1.03 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.51 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.47 g | - | |
Glicyna | 0.7 g | - | |
Histydyna | 0.67 g | - | |
Izoletyda | 0.76 g | - | |
Leucyna | 1.32 g | - | |
Lizyna | 1.44 g | - | |
Metionina | 0.43 g | - | |
Fenyloalanina | 0.65 g | - | |
Prolina | 0.63 g | - | |
Seryna | 0.67 g | - | |
Treonina | 0.7 g | - | |
Tryptofan | 0.16 g | - | |
Tyrozyna | 0.59 g | - | |
Walina | 0.81 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.08 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.23 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.15 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.12 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.89 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 7.75 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.24 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.66 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.6 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.53 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.56 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.14 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.08 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.67 g | - | |
Betaina | 2.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV | |
Hydroksyprolina | 0.04 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 59.75 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central