POPEYES, Spicy Chicken Strips, analyzed 2006 - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 253 kcal | - | |
Białko | 19.61 g | 39% DV | 310% D |
Tłuszcz | 11.2 g | 14% DV | |
Węglowodany | 18.52 g | 6.7% DV | |
Skrobia | 17.55 g | - | |
Błonnik | 1.2 g | 4.3% DV | 33.88% D |
Woda | 47.11 g | - | |
Popiół | 3.56 g | - | |
Sód | 997 mg | 43% DV | |
Cholesterol | 53 mg | 18% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.12 mg | 9.8% DV | 77.08% D |
Witamina B12 | 0.2 ug | 8.3% DV | 65.88% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.13 mg | 10% DV | 79.05% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.69 mg | 54% DV | 429% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.1 mg | 22% DV | 174% D |
Witamina B6 | 0.43 mg | 25% DV | 198% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Minerały ❯
Wapń | 12 mg | 0.9% DV | 7.3% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.9% DV | 62.36% D |
Żelazo | 1.01 mg | 5.6% DV | 44.36% D |
Magnez | 28 mg | 6.7% DV | 52.7% D |
Mangan | 0.22 mg | 9.7% DV | 76.3% D |
Fosfor | 276 mg | 22% DV | 175% D |
Potas | 289 mg | 6.1% DV | 48.61% D |
Selen | 18.9 ug | 34% DV | 272% D |
Sód | 997 mg | 43% DV | 343% D |
Cynk | 0.6 mg | 5.5% DV | 43.12% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.01 g | - | |
Arginina | 1.1 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.65 g | - | |
Cysteina | 0.26 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.56 g | - | |
Glicyna | 0.78 g | - | |
Histydyna | 0.63 g | - | |
Izoletyda | 0.81 g | - | |
Leucyna | 1.47 g | - | |
Lizyna | 1.39 g | - | |
Metionina | 0.48 g | - | |
Fenyloalanina | 0.79 g | - | |
Prolina | 0.99 g | - | |
Seryna | 0.77 g | - | |
Treonina | 0.78 g | - | |
Tryptofan | 0.24 g | - | |
Tyrozyna | 0.51 g | - | |
Walina | 0.86 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.98 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.87 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.55 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.08 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.14 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.28 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.65 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.55 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.52 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.5 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.1 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.48 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 18.52 g | 6.7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 17.55 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.56 g | - | |
Cholesterol | 53 mg | 18% DV | |
Woda | 47.11 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central