Crustaceans, shrimp, mixed species, canned - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 100 kcal | - | |
Białko | 20.42 g | 41% DV | 817% D |
Tłuszcz | 1.36 g | 1.7% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 75.85 g | - | |
Popiół | 2.54 g | - | |
Sód | 870 mg | 38% DV | |
Cholesterol | 252 mg | 84% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 80.9 mg | 15% DV | 294% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 0.6% DV | 11.67% D |
Witamina B12 | 0.74 ug | 31% DV | 617% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.2% DV | 23.08% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.56 mg | 3.5% DV | 69.75% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.14 mg | 2.8% DV | 56.4% D |
Witamina B6 | 0.01 mg | 0.6% DV | 11.76% D |
Witamina C | 4.1 mg | 4.6% DV | 91.11% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.1 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 1.1 mg | 7.3% DV | 147% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 145 mg | 11% DV | 223% D |
Miedź | 0.26 mg | 29% DV | 582% D |
Fluor, F | 201 ug | - | - |
Żelazo | 2.13 mg | 12% DV | 237% D |
Magnez | 33 mg | 7.9% DV | 157% D |
Mangan | 0.4 mg | 17% DV | 344% D |
Fosfor | 195 mg | 16% DV | 312% D |
Potas | 80 mg | 1.7% DV | 34.04% D |
Selen | 47.5 ug | 86% DV | 1727% D |
Sód | 870 mg | 38% DV | 757% D |
Cynk | 1.96 mg | 18% DV | 356% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.14 g | - | |
Arginina | 1.63 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.22 g | - | |
Cysteina | 0.24 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.43 g | - | |
Glicyna | 1.07 g | - | |
Histydyna | 0.49 g | - | |
Izoletyda | 0.97 g | - | |
Leucyna | 1.68 g | - | |
Lizyna | 1.81 g | - | |
Metionina | 0.56 g | - | |
Fenyloalanina | 0.95 g | - | |
Prolina | 0.67 g | - | |
Seryna | 0.87 g | - | |
Treonina | 0.82 g | - | |
Tryptofan | 0.19 g | - | |
Tyrozyna | 0.81 g | - | |
Walina | 0.94 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.25 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.29 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.07 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.08 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.07 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.05 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.54 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 252 mg | 84% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 75.85 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central