Chicken, broiler or fryers, breast, skinless, boneless, meat only, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 158 kcal | - | |
Białko | 32.1 g | 64% DV | 813% D |
Tłuszcz | 3.24 g | 4.2% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 65.3 g | - | |
Popiół | 1.19 g | - | |
Sód | 47 mg | 2% DV | |
Cholesterol | 116 mg | 39% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.1 mg | 8.2% DV | 103% D |
Witamina B12 | 0.2 ug | 8.3% DV | 105% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 14% DV | 182% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 9.45 mg | 59% DV | 748% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.58 mg | 32% DV | 400% D |
Witamina B6 | 0.92 mg | 54% DV | 686% D |
Więcej... ❯
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.07 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 0.33 mg | 2.2% DV | 27.85% D |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 5.84% D |
Miedź | 0.04 mg | 4.9% DV | 61.88% D |
Żelazo | 0.49 mg | 2.7% DV | 34.46% D |
Magnez | 32 mg | 7.6% DV | 96.44% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 6.6% D |
Fosfor | 241 mg | 19% DV | 244% D |
Potas | 343 mg | 7.3% DV | 92.38% D |
Selen | 31.9 ug | 58% DV | 734% D |
Sód | 47 mg | 2% DV | 25.87% D |
Cynk | 0.96 mg | 8.7% DV | 110% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.6 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.08 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.75 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.21 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.19 g | - | |
Cholesterol | 116 mg | 39% DV | |
Azot | 5.13 g | - | |
Woda | 65.3 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central