Chicken, broiler or fryers, breast, skinless, boneless, meat only, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
158 kcal | - | - |
Białko
|
32.1 g | 64% DV | 813% D |
Tłuszcz
|
3.24 g | 4.2% DV | - |
Węglowodany
|
0 g | 0% DV | - |
Woda
|
65.3 g | - | - |
Popiół
|
1.19 g | - | - |
Sód
|
47 mg | 2% DV | - |
Cholesterol
|
116 mg | 39% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.1 mg | 8.2% DV | 103% D |
Witamina B12
|
0.2 ug | 8.3% DV | 105% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.19 mg | 14% DV | 182% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
9.45 mg | 59% DV | 748% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
1.58 mg | 32% DV | 400% D |
Witamina B6
|
0.92 mg | 54% DV | 686% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0.01 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.07 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina E
|
0.33 mg | 2.2% DV | 27.85% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
6 mg | 0.5% DV | 5.84% D |
Miedź
|
0.04 mg | 4.9% DV | 61.88% D |
Żelazo
|
0.49 mg | 2.7% DV | 34.46% D |
Magnez
|
32 mg | 7.6% DV | 96.44% D |
Mangan
|
0.01 mg | 0.5% DV | 6.6% D |
Fosfor
|
241 mg | 19% DV | 244% D |
Potas
|
343 mg | 7.3% DV | 92.38% D |
Selen
|
31.9 ug | 58% DV | 734% D |
Sód
|
47 mg | 2% DV | 25.87% D |
Cynk
|
0.96 mg | 8.7% DV | 110% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.03 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.6 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
1.08 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.75 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.21 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
0 g | 0% DV | - |
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.19 g | - | - |
Cholesterol
|
116 mg | 39% DV | - |
Azot
|
5.13 g | - | - |
Woda
|
65.3 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Poultry Products (5)