Chicken, broiler or fryers, breast, skinless, boneless, meat only, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 158 kcal -
Białko 32.1 g 64% DV 813% D
Tłuszcz 3.24 g 4.2% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 65.3 g -
Popiół 1.19 g -
Sód 47 mg 2% DV
Cholesterol 116 mg 39% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.1 mg 8.2% DV 103% D
Witamina B12 0.2 ug 8.3% DV 105% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.19 mg 14% DV 182% D
Witamina B3 (Niacyna) 9.45 mg 59% DV 748% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 1.58 mg 32% DV 400% D
Witamina B6 0.92 mg 54% DV 686% D

Minerały

Wapń 6 mg 0.5% DV 5.84% D
Miedź 0.04 mg 4.9% DV 61.88% D
Żelazo 0.49 mg 2.7% DV 34.46% D
Magnez 32 mg 7.6% DV 96.44% D
Mangan 0.01 mg 0.5% DV 6.6% D
Fosfor 241 mg 19% DV 244% D
Potas 343 mg 7.3% DV 92.38% D
Selen 31.9 ug 58% DV 734% D
Sód 47 mg 2% DV 25.87% D
Cynk 0.96 mg 8.7% DV 110% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.03 g -
Omega-3 DHA 0.01 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0.01 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.03 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.6 g -
Omega-9 eikosenowy 0.02 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.02 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 1.08 g -
Kwas arachidowy 0 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.02 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0.02 g -
Kwas palmitynowy 0.75 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.21 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Popiół 1.19 g -
Cholesterol 116 mg 39% DV
Azot 5.13 g -
Woda 65.3 g -

Źródła