Beef, New Zealand, imported, subcutaneous fat, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 685 kcal | - | |
Białko | 8.5 g | 17% DV | 49.64% D |
Tłuszcz | 72.38 g | 93% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 19.91 g | - | |
Popiół | 0.1 g | - | |
Sód | 26 mg | 1.1% DV | |
Cholesterol | 64 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.13 mg | 11% DV | 32.12% D |
Witamina B12 | 0.16 ug | 6.7% DV | 19.46% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 2.1% DV | 6.06% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.74 mg | 4.6% DV | 13.5% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.09 mg | 1.8% DV | 5.37% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 3.1% DV | 8.93% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 11 iu | - | - |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.3 ug | 1.5% DV | 4.38% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 20 mg | 1.5% DV | 4.49% D |
Miedź | 0.01 mg | 1.4% DV | 4.22% D |
Żelazo | 0.38 mg | 2.1% DV | 6.16% D |
Magnez | 5 mg | 1.2% DV | 3.48% D |
Mangan | 0 mg | 0.1% DV | 0.25% D |
Fosfor | 51 mg | 4.1% DV | 11.91% D |
Potas | 93 mg | 2% DV | 5.78% D |
Selen | 1.8 ug | 3.3% DV | 9.56% D |
Sód | 26 mg | 1.1% DV | 3.3% D |
Cynk | 0.36 mg | 3.3% DV | 9.56% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.44 g | - | |
Arginina | 0.56 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.19 g | - | |
Glicyna | 0.46 g | - | |
Histydyna | 0.31 g | - | |
Izoletyda | 0.35 g | - | |
Leucyna | 0.64 g | - | |
Lizyna | 0.67 g | - | |
Metionina | 0.28 g | - | |
Fenyloalanina | 0.33 g | - | |
Prolina | 0.27 g | - | |
Seryna | 0.3 g | - | |
Treonina | 0.31 g | - | |
Tryptofan | 0.09 g | - | |
Tyrozyna | 0.29 g | - | |
Walina | 0.38 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.51 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.51 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 n-6 | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.14 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.44 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 22.34 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 19.75 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.1 g | - | |
Kwas behenowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.03 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.05 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 1.08 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.97 g | - | |
Kwas palmitynowy | 14.94 g | - | |
Kwas stearynowy | 13.3 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.4 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.92 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 1.84 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.66 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 2.59 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.04 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.1 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 64 mg | 21% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 19.91 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central