Eggs, Grade A, Large, egg whole - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 143 kcal | - | |
Białko | 12.4 g | 25% DV | 347% D |
Tłuszcz | 9.96 g | 13% DV | |
Węglowodany | 0.96 g | 0.3% DV | |
Woda | 75.8 g | - | |
Popiół | 0.85 g | - | |
Sód | 129 mg | 5.6% DV | |
Cholesterol | 411 mg | 137% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 335 mg | 61% DV | 852% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.4% DV | 89.74% D |
Witamina B12 | 1.02 ug | 43% DV | 594% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.42 mg | 32% DV | 451% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.7% DV | 51.83% D |
25-hydroksycholekalcyferol | 0.56 ug | - | - |
Witamina D | 98.4 iu | - | - |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Cholina, wolna | 0.6 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 0.2 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 309 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 0.2 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 25.1 mg | - | - |
cis-beta-Karoten | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, alfa | 13 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 13 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 71 ug | - | - |
Retinol | 179 ug | - | - |
trans-beta-Karoten | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 180 ug | 20% DV | 280% D |
Witamina D (D2 + D3) | 2.46 ug | 12% DV | 172% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 2.46 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 48 mg | 3.7% DV | 51.64% D |
Miedź | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Jod | 49.1 ug | 33% DV | 458% D |
Żelazo | 1.67 mg | 9.3% DV | 130% D |
Magnez | 11.4 mg | 2.7% DV | 37.96% D |
Mangan | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Fosfor | 184 mg | 15% DV | 206% D |
Potas | 132 mg | 2.8% DV | 39.28% D |
Selen | 31.1 ug | 57% DV | 791% D |
Sód | 129 mg | 5.6% DV | 78.44% D |
Cynk | 1.24 mg | 11% DV | 158% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.67 g | - | |
Arginina | 0.79 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.27 g | - | |
Cysteina | 0.39 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.63 g | - | |
Glicyna | 0.41 g | - | |
Histydyna | 0.28 g | - | |
Izoletyda | 0.62 g | - | |
Leucyna | 1.05 g | - | |
Lizyna | 0.83 g | - | |
Metionina | 0.42 g | - | |
Fenyloalanina | 0.66 g | - | |
Prolina | 0.56 g | - | |
Seryna | 0.92 g | - | |
Treonina | 0.59 g | - | |
Tryptofan | 0.17 g | - | |
Tyrozyna | 0.51 g | - | |
Walina | 0.73 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.01 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.46 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.35 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.32 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.81 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.24 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c | 1.46 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.96 g | 0.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.2 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 0.85 g | - | |
Betaina | 0.3 mg | - | |
Cholesterol | 411 mg | 137% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Azot | 1.99 g | - | |
Woda | 75.8 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central