Truskawki surowe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 31 kcal | - | |
Białko | 0.64 g | 1.3% DV | 82.58% D |
Tłuszcz | 0.22 g | 0.3% DV | |
Węglowodany | 7.63 g | 2.8% DV | |
Skrobia | 0.04 g | - | |
Błonnik | 1.8 g | 6.4% DV | 415% D |
Woda | 91.1 g | - | |
Popiół | 0.41 g | - | |
Sód | 10 mg | 0.4% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.1% DV | 134% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.2% DV | 79.4% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.39 mg | 2.4% DV | 156% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.12 mg | 2.4% DV | 157% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.1% DV | 133% D |
Witamina C | 36.3 mg | 40% DV | 2602% D |
Witamina K (filochinon) | 2.1 ug | 1.8% DV | 113% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 7 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 8 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 7.17% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 12 mg | 0.9% DV | 59.55% D |
Miedź | 0.12 mg | 13% DV | 853% D |
Żelazo | 0.28 mg | 1.6% DV | 100% D |
Magnez | 11.8 mg | 2.8% DV | 181% D |
Mangan | 0.28 mg | 12% DV | 785% D |
Fosfor | 20 mg | 1.6% DV | 103% D |
Potas | 89 mg | 1.9% DV | 122% D |
Selen | 0.4 ug | 0.7% DV | 46.92% D |
Sód | 10 mg | 0.4% DV | 28.05% D |
Cynk | 0.18 mg | 1.6% DV | 106% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0 g | - | |
Arginina | 0 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.14 g | - | |
Cysteina | 0 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.13 g | - | |
Glicyna | 0 g | - | |
Histydyna | 0 g | - | |
Izoletyda | 0 g | - | |
Leucyna | 0 g | - | |
Lizyna | 0 g | - | |
Metionina | 0 g | - | |
Fenyloalanina | 0 g | - | |
Prolina | 0 g | - | |
Seryna | 0 g | - | |
Treonina | 0 g | - | |
Tryptofan | 0 g | - | |
Tyrozyna | 0 g | - | |
Walina | 0 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 7.63 g | 2.8% DV | |
Błonnik nierozpuszczalny | 0.9 g | - | |
Błonnik rozpuszczalny | 0.7 g | - | |
Fruktoza | 2.84 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 2.39 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.04 g | - | |
Sacharoza | 0.11 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central