Carrots, frozen, unprepared (Includes foods for USDA's Food Distribution Program) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 37 kcal -
Białko 0.81 g 1.6% DV 87.57% D
Tłuszcz 0.47 g 0.6% DV
Węglowodany 7.92 g 2.9% DV
Skrobia 0.38 g -
Błonnik 3.2 g 11% DV 618% D
Woda 90.1 g -
Popiół 0.72 g -
Sód 66 mg 2.9% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.04 mg 3.3% DV 176% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.05 mg 3.6% DV 195% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.47 mg 2.9% DV 157% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.2 mg 3.9% DV 212% D
Witamina B6 0.09 mg 5.2% DV 280% D
Witamina C 2.2 mg 2.4% DV 132% D
Witamina K (filochinon) 15 ug 13% DV 676% D

Minerały

Wapń 33 mg 2.5% DV 137% D
Miedź 0.08 mg 8.9% DV 480% D
Żelazo 0.43 mg 2.4% DV 129% D
Magnez 10.8 mg 2.6% DV 139% D
Mangan 0.14 mg 6.2% DV 336% D
Fosfor 31 mg 2.5% DV 134% D
Potas 210 mg 4.5% DV 242% D
Sód 66 mg 2.9% DV 155% D
Cynk 0.28 mg 2.5% DV 138% D
Alanina 0.08 g -
Arginina 0.06 g -
Kwas asparaginowy 0.11 g -
Cysteina 0.05 g -
Kwas glutaminowy 0.2 g -
Glicyna 0.03 g -
Histydyna 0.03 g -
Izoletyda 0.05 g -
Leucyna 0.07 g -
Lizyna 0.08 g -
Metionina 0.02 g -
Fenyloalanina 0.04 g -
Prolina 0.03 g -
Seryna 0.03 g -
Treonina 0.13 g -
Tryptofan 0.01 g -
Tyrozyna 0.03 g -
Walina 0.05 g -
Popiół 0.72 g -
Azot 0.13 g -
Woda 90.1 g -

Źródła