Carrots, frozen, unprepared (Includes foods for USDA's Food Distribution Program) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 37 kcal | - | |
Białko | 0.81 g | 1.6% DV | 87.57% D |
Tłuszcz | 0.47 g | 0.6% DV | |
Węglowodany | 7.92 g | 2.9% DV | |
Skrobia | 0.38 g | - | |
Błonnik | 3.2 g | 11% DV | 618% D |
Woda | 90.1 g | - | |
Popiół | 0.72 g | - | |
Sód | 66 mg | 2.9% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.3% DV | 176% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.05 mg | 3.6% DV | 195% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.47 mg | 2.9% DV | 157% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.2 mg | 3.9% DV | 212% D |
Witamina B6 | 0.09 mg | 5.2% DV | 280% D |
Witamina C | 2.2 mg | 2.4% DV | 132% D |
Witamina K (filochinon) | 15 ug | 13% DV | 676% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 0.69 mg | 4.6% DV | 249% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 33 mg | 2.5% DV | 137% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.9% DV | 480% D |
Żelazo | 0.43 mg | 2.4% DV | 129% D |
Magnez | 10.8 mg | 2.6% DV | 139% D |
Mangan | 0.14 mg | 6.2% DV | 336% D |
Fosfor | 31 mg | 2.5% DV | 134% D |
Potas | 210 mg | 4.5% DV | 242% D |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | 155% D |
Cynk | 0.28 mg | 2.5% DV | 138% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.08 g | - | |
Arginina | 0.06 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.11 g | - | |
Cysteina | 0.05 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.2 g | - | |
Glicyna | 0.03 g | - | |
Histydyna | 0.03 g | - | |
Izoletyda | 0.05 g | - | |
Leucyna | 0.07 g | - | |
Lizyna | 0.08 g | - | |
Metionina | 0.02 g | - | |
Fenyloalanina | 0.04 g | - | |
Prolina | 0.03 g | - | |
Seryna | 0.03 g | - | |
Treonina | 0.13 g | - | |
Tryptofan | 0.01 g | - | |
Tyrozyna | 0.03 g | - | |
Walina | 0.05 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.16 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 7.92 g | 2.9% DV | |
Błonnik nierozpuszczalny | 1.9 g | - | |
Błonnik rozpuszczalny | 1.4 g | - | |
Fruktoza | 1.05 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.84 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.38 g | - | |
Sacharoza | 2.31 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central