Beef, ground, 85% lean meat / 15% fat, patty, cooked, broiled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 250 kcal | - | |
Białko | 25.93 g | 52% DV | 415% D |
Tłuszcz | 15.41 g | 20% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 57.98 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Sód | 72 mg | 3.1% DV | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 82.4 mg | 15% DV | 120% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 9 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 3.8% DV | 30.67% D |
Witamina B12 | 2.64 ug | 110% DV | 880% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 108% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.38 mg | 34% DV | 269% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.66 mg | 13% DV | 105% D |
Witamina B6 | 0.38 mg | 22% DV | 180% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.2 ug | 1% DV | 8% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 2.67% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 6.4% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 18 mg | 1.4% DV | 11.08% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.4% DV | 75.56% D |
Fluor, F | 22.4 ug | - | - |
Żelazo | 2.6 mg | 14% DV | 116% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 40% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 4.17% D |
Fosfor | 198 mg | 16% DV | 127% D |
Potas | 318 mg | 6.8% DV | 54.13% D |
Selen | 21.5 ug | 39% DV | 313% D |
Sód | 72 mg | 3.1% DV | 25.04% D |
Cynk | 6.31 mg | 57% DV | 459% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.17 g | - | |
Arginina | 1.21 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.67 g | - | |
Cysteina | 0.19 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.79 g | - | |
Glicyna | 1.26 g | - | |
Histydyna | 0.6 g | - | |
Izoletyda | 0.82 g | - | |
Leucyna | 1.45 g | - | |
Lizyna | 1.54 g | - | |
Metionina | 0.48 g | - | |
Fenyloalanina | 0.73 g | - | |
Prolina | 0.95 g | - | |
Seryna | 0.74 g | - | |
Treonina | 0.72 g | - | |
Tryptofan | 0.09 g | - | |
Tyrozyna | 0.57 g | - | |
Walina | 0.91 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.36 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.8 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.16 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.43 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.28 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.07 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.93 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.54 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.57 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Betaina | 8.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV | |
Hydroksyprolina | 0.38 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 57.98 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central