Beef, ground, 85% lean meat / 15% fat, raw (Includes foods for USDA's Food Distribution Program) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 215 kcal | - | |
Białko | 18.59 g | 37% DV | 346% D |
Tłuszcz | 15 g | 19% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 65.66 g | - | |
Popiół | 0.91 g | - | |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | |
Cholesterol | 68 mg | 23% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 61.2 mg | 11% DV | 104% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 14 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.5% DV | 32.56% D |
Witamina B12 | 2.17 ug | 90% DV | 841% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 12% DV | 108% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.65 mg | 29% DV | 270% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.55 mg | 11% DV | 102% D |
Witamina B6 | 0.35 mg | 20% DV | 189% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.3 ug | 1.1% DV | 10.08% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 4.13% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 4.65% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.17 mg | 1.1% DV | 10.54% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 15 mg | 1.2% DV | 10.73% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.4% DV | 69.25% D |
Fluor, F | 22.4 ug | - | - |
Żelazo | 2.09 mg | 12% DV | 108% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 39.87% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 4.04% D |
Fosfor | 171 mg | 14% DV | 127% D |
Potas | 295 mg | 6.3% DV | 58.39% D |
Selen | 15.8 ug | 29% DV | 267% D |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | 26.69% D |
Cynk | 4.48 mg | 41% DV | 379% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.17 g | - | |
Arginina | 1.21 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.67 g | - | |
Cysteina | 0.19 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.79 g | - | |
Glicyna | 1.26 g | - | |
Histydyna | 0.6 g | - | |
Izoletyda | 0.82 g | - | |
Leucyna | 1.45 g | - | |
Lizyna | 1.54 g | - | |
Metionina | 0.48 g | - | |
Fenyloalanina | 0.73 g | - | |
Prolina | 0.95 g | - | |
Seryna | 0.74 g | - | |
Treonina | 0.72 g | - | |
Tryptofan | 0.09 g | - | |
Tyrozyna | 0.57 g | - | |
Walina | 0.91 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.33 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.75 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.17 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.43 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.2 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.07 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.82 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.53 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.86 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.91 g | - | |
Betaina | 8.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 68 mg | 23% DV | |
Hydroksyprolina | 0.27 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 65.66 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central