Pork, Leg Cap Steak, boneless, separable lean and fat, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 123 kcal | - | |
Białko | 21.64 g | 43% DV | 704% D |
Tłuszcz | 3.39 g | 4.3% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 75.18 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Sód | 73 mg | 3.2% DV | |
Cholesterol | 63 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 71.9 mg | 13% DV | 213% D |
Kwas foliowy | 1 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.53 mg | 44% DV | 711% D |
Witamina B12 | 0.64 ug | 27% DV | 434% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.42 mg | 33% DV | 529% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.09 mg | 44% DV | 721% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.8 mg | 16% DV | 261% D |
Witamina B6 | 0.55 mg | 33% DV | 529% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.08 mg | 0.5% DV | 8.67% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 7 mg | 0.5% DV | 8.76% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.3% DV | 103% D |
Żelazo | 0.84 mg | 4.7% DV | 75.88% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 85.17% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 6.36% D |
Fosfor | 207 mg | 17% DV | 269% D |
Potas | 365 mg | 7.8% DV | 126% D |
Selen | 25.2 ug | 46% DV | 745% D |
Sód | 73 mg | 3.2% DV | 51.61% D |
Cynk | 3.18 mg | 29% DV | 470% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.24 g | - | |
Arginina | 1.39 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.02 g | - | |
Cysteina | 0.24 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.31 g | - | |
Glicyna | 0.98 g | - | |
Histydyna | 0.88 g | - | |
Izoletyda | 1.03 g | - | |
Leucyna | 1.78 g | - | |
Lizyna | 1.92 g | - | |
Metionina | 0.59 g | - | |
Fenyloalanina | 0.9 g | - | |
Prolina | 0.88 g | - | |
Seryna | 0.9 g | - | |
Treonina | 0.95 g | - | |
Tryptofan | 0.26 g | - | |
Tyrozyna | 0.86 g | - | |
Walina | 1.09 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.42 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.42 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.56 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.54 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.77 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.37 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Betaina | 6.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 63 mg | 21% DV | |
Hydroksyprolina | 0.08 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 75.18 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central