Pork, fresh, composite of trimmed retail cuts (leg, loin, shoulder), separable lean only, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 134 kcal | - | |
Białko | 21.2 g | 42% DV | 633% D |
Tłuszcz | 4.86 g | 6.2% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 73.17 g | - | |
Popiół | 1 g | - | |
Sód | 59 mg | 2.6% DV | |
Cholesterol | 64 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 49.9 mg | 9.1% DV | 135% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 2 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.64 mg | 54% DV | 799% D |
Witamina B12 | 0.64 ug | 27% DV | 398% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 20% DV | 292% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.57 mg | 35% DV | 520% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.94 mg | 19% DV | 279% D |
Witamina B6 | 0.64 mg | 38% DV | 565% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 3.32% D |
Witamina D | 19 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 1 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 1.66% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.5 ug | 2.5% DV | 37.31% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.5 ug | - | - |
Witamina E | 0.17 mg | 1.1% DV | 16.92% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 14.93% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.3% DV | 124% D |
Żelazo | 0.82 mg | 4.6% DV | 67.99% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 85.29% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 7.14% D |
Fosfor | 216 mg | 17% DV | 258% D |
Potas | 363 mg | 7.7% DV | 115% D |
Selen | 33.5 ug | 61% DV | 909% D |
Sód | 59 mg | 2.6% DV | 38.29% D |
Cynk | 2.21 mg | 20% DV | 300% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.24 g | - | |
Arginina | 1.38 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.04 g | - | |
Cysteina | 0.25 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.36 g | - | |
Glicyna | 0.97 g | - | |
Histydyna | 0.89 g | - | |
Izoletyda | 1.03 g | - | |
Leucyna | 1.77 g | - | |
Lizyna | 1.95 g | - | |
Metionina | 0.58 g | - | |
Fenyloalanina | 0.88 g | - | |
Prolina | 0.86 g | - | |
Seryna | 0.9 g | - | |
Treonina | 0.96 g | - | |
Tryptofan | 0.24 g | - | |
Tyrozyna | 0.79 g | - | |
Walina | 1.12 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.44 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.9 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.06 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.03 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.53 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1 g | - | |
Betaina | 2.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 64 mg | 21% DV | |
Hydroksyprolina | 0.04 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 73.17 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central