Pork, cured, bacon, cooked, baked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 548 kcal -
Białko 35.73 g 71% DV 261% D
Tłuszcz 43.27 g 55% DV
Węglowodany 1.35 g 0.5% DV
Woda 12.52 g -
Popiół 7.12 g -
Sód 2193 mg 95% DV
Cholesterol 107 mg 36% DV

Witaminy

Cholina 119 mg 22% DV 79.16% D
Kwas foliowy 2 ug - -
Witamina A 37 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.35 mg 29% DV 106% D
Witamina B12 1.16 ug 48% DV 176% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.25 mg 19% DV 70.47% D
Witamina B3 (Niacyna) 10.62 mg 66% DV 242% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 1.03 mg 21% DV 75.4% D
Witamina B6 0.31 mg 18% DV 66.34% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina K (filochinon) 0.1 ug 0.1% DV 0.3% D

Minerały

Wapń 10 mg 0.8% DV 2.81% D
Miedź 0.18 mg 20% DV 73.8% D
Żelazo 1.49 mg 8.3% DV 30.21% D
Magnez 30 mg 7.1% DV 26.07% D
Mangan 0.02 mg 1% DV 3.49% D
Fosfor 506 mg 40% DV 148% D
Potas 539 mg 11% DV 41.85% D
Selen 59 ug 107% DV 392% D
Sód 2193 mg 95% DV 348% D
Cynk 3.36 mg 31% DV 111% D
Alanina 2.29 g -
Arginina 2.31 g -
Kwas asparaginowy 3.36 g -
Cysteina 0.4 g -
Kwas glutaminowy 5.26 g -
Glicyna 2.51 g -
Histydyna 1.34 g -
Izoletyda 1.68 g -
Leucyna 2.78 g -
Lizyna 2.96 g -
Metionina 0.8 g -
Fenyloalanina 1.42 g -
Prolina 1.96 g -
Seryna 1.36 g -
Treonina 1.4 g -
Tryptofan 0.3 g -
Tyrozyna 1.12 g -
Walina 1.9 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 7.12 g -
Betaina 3.4 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 107 mg 36% DV
Hydroksyprolina 0.63 g -
Teobromina 0 mg -
Woda 12.52 g -

Źródła