Pork, cured, bacon, cooked, baked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 548 kcal | - | |
Białko | 35.73 g | 71% DV | 261% D |
Tłuszcz | 43.27 g | 55% DV | |
Węglowodany | 1.35 g | 0.5% DV | |
Woda | 12.52 g | - | |
Popiół | 7.12 g | - | |
Sód | 2193 mg | 95% DV | |
Cholesterol | 107 mg | 36% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 119 mg | 22% DV | 79.16% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 37 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.35 mg | 29% DV | 106% D |
Witamina B12 | 1.16 ug | 48% DV | 176% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 19% DV | 70.47% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 10.62 mg | 66% DV | 242% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.03 mg | 21% DV | 75.4% D |
Witamina B6 | 0.31 mg | 18% DV | 66.34% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 0.1 ug | 0.1% DV | 0.3% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 11 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.07 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 11 ug | 1.2% DV | 4.46% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.32 mg | 2.1% DV | 7.79% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 10 mg | 0.8% DV | 2.81% D |
Miedź | 0.18 mg | 20% DV | 73.8% D |
Żelazo | 1.49 mg | 8.3% DV | 30.21% D |
Magnez | 30 mg | 7.1% DV | 26.07% D |
Mangan | 0.02 mg | 1% DV | 3.49% D |
Fosfor | 506 mg | 40% DV | 148% D |
Potas | 539 mg | 11% DV | 41.85% D |
Selen | 59 ug | 107% DV | 392% D |
Sód | 2193 mg | 95% DV | 348% D |
Cynk | 3.36 mg | 31% DV | 111% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 2.29 g | - | |
Arginina | 2.31 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.36 g | - | |
Cysteina | 0.4 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.26 g | - | |
Glicyna | 2.51 g | - | |
Histydyna | 1.34 g | - | |
Izoletyda | 1.68 g | - | |
Leucyna | 2.78 g | - | |
Lizyna | 2.96 g | - | |
Metionina | 0.8 g | - | |
Fenyloalanina | 1.42 g | - | |
Prolina | 1.96 g | - | |
Seryna | 1.36 g | - | |
Treonina | 1.4 g | - | |
Tryptofan | 0.3 g | - | |
Tyrozyna | 1.12 g | - | |
Walina | 1.9 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.21 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.21 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.09 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.09 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.33 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 17.44 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.08 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.11 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.55 g | - | |
Kwas palmitynowy | 9.03 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 4.41 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.24 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.2 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.15 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.35 g | 0.5% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 7.12 g | - | |
Betaina | 3.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 107 mg | 36% DV | |
Hydroksyprolina | 0.63 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 12.52 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central