Yogurt, Greek, strawberry, DANNON OIKOS - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
106 kcal | - | - |
Białko
|
8.25 g | 17% DV | 311% D |
Tłuszcz
|
2.92 g | 3.7% DV | - |
Węglowodany
|
11.67 g | 4.2% DV | - |
Cukry
|
11 g | - | - |
Błonnik
|
1 g | 3.6% DV | 67.39% D |
Woda
|
76.6 g | - | - |
Popiół
|
0.56 g | - | - |
Sód
|
34 mg | 1.5% DV | - |
Cholesterol
|
13 mg | 4.3% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina A
|
13 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.04 mg | 3% DV | 56.6% D |
Witamina B12
|
0.56 ug | 23% DV | 440% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.23 mg | 17% DV | 329% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.21 mg | 1.3% DV | 24.76% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.39 mg | 7.8% DV | 147% D |
Witamina B6
|
0.05 mg | 2.9% DV | 55.49% D |
Witamina D
|
0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
8 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
1 ug | 0.1% DV | 2.1% D |
Witamina D (D2 + D3)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
86 mg | 6.6% DV | 125% D |
Miedź
|
0.02 mg | 2% DV | 37.74% D |
Żelazo
|
0.07 mg | 0.4% DV | 7.34% D |
Magnez
|
10 mg | 2.4% DV | 44.92% D |
Mangan
|
0.03 mg | 1.5% DV | 27.89% D |
Fosfor
|
110 mg | 8.8% DV | 166% D |
Potas
|
131 mg | 2.8% DV | 52.59% D |
Selen
|
9.5 ug | 17% DV | 326% D |
Sód
|
34 mg | 1.5% DV | 27.89% D |
Cynk
|
0.39 mg | 3.5% DV | 66.9% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.11 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.08 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0.66 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.6 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.07 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.09 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.09 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.29 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.86 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.29 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
0.56 g | - | - |
Cholesterol
|
13 mg | 4.3% DV | - |
Woda
|
76.6 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -