Veal, loin, chop, separable lean only, cooked, grilled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 159 kcal | - | |
Białko | 29.75 g | 60% DV | 748% D |
Tłuszcz | 4.44 g | 5.7% DV | |
Węglowodany | 0.07 g | 0% DV | |
Woda | 64.65 g | - | |
Popiół | 1.09 g | - | |
Sód | 85 mg | 3.7% DV | |
Cholesterol | 78 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 150 mg | 27% DV | 343% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.8% DV | 73.38% D |
Witamina B12 | 2.89 ug | 120% DV | 1515% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.33 mg | 25% DV | 319% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.94 mg | 50% DV | 624% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.55 mg | 11% DV | 138% D |
Witamina B6 | 0.69 mg | 41% DV | 511% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 32 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.3 ug | 1.1% DV | 13.63% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.8 ug | 4% DV | 50.31% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.8 ug | - | - |
Witamina E | 0.38 mg | 2.5% DV | 31.87% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 12.58% D |
Miedź | 0.12 mg | 14% DV | 173% D |
Żelazo | 0.79 mg | 4.4% DV | 55.21% D |
Magnez | 33 mg | 7.9% DV | 98.83% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 6.56% D |
Fosfor | 214 mg | 17% DV | 215% D |
Potas | 239 mg | 5.1% DV | 63.96% D |
Selen | 26.1 ug | 47% DV | 597% D |
Sód | 85 mg | 3.7% DV | 46.49% D |
Cynk | 1.83 mg | 17% DV | 209% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.77 g | - | |
Arginina | 1.75 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.57 g | - | |
Cysteina | 0.34 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.71 g | - | |
Glicyna | 1.53 g | - | |
Histydyna | 1.08 g | - | |
Izoletyda | 1.47 g | - | |
Leucyna | 2.37 g | - | |
Lizyna | 2.45 g | - | |
Metionina | 0.69 g | - | |
Fenyloalanina | 1.2 g | - | |
Prolina | 1.24 g | - | |
Seryna | 1.12 g | - | |
Treonina | 1.3 g | - | |
Tryptofan | 0.3 g | - | |
Tyrozyna | 0.95 g | - | |
Walina | 1.65 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.21 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.2 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.87 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.69 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.11 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.98 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.59 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.19 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.07 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.09 g | - | |
Betaina | 27.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 78 mg | 26% DV | |
Hydroksyprolina | 0.15 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 64.65 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central