Truskawki surowe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
35 kcal | - | - |
Białko
|
0.64 g | 1.3% DV | 73.14% D |
Tłuszcz
|
0.22 g | 0.3% DV | - |
Węglowodany
|
7.63 g | 2.8% DV | - |
Skrobia
|
0.04 g | - | - |
Błonnik
|
1.8 g | 6.4% DV | 367% D |
Woda
|
91.1 g | - | - |
Popiół
|
0.41 g | - | - |
Sód
|
10 mg | 0.4% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.03 mg | 2.1% DV | 119% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.02 mg | 1.2% DV | 70.33% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.39 mg | 2.4% DV | 138% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.12 mg | 2.4% DV | 139% D |
Witamina B6
|
0.04 mg | 2.1% DV | 118% D |
Witamina C
|
56 mg | 62% DV | 3556% D |
Witamina K (filochinon)
|
2.1 ug | 1.8% DV | 100% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
7 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
8 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
1 ug | 0.1% DV | 6.35% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
12 mg | 0.9% DV | 52.75% D |
Miedź
|
0.12 mg | 13% DV | 756% D |
Żelazo
|
0.28 mg | 1.6% DV | 88.89% D |
Magnez
|
11.8 mg | 2.8% DV | 161% D |
Mangan
|
0.28 mg | 12% DV | 696% D |
Fosfor
|
20 mg | 1.6% DV | 91.43% D |
Potas
|
89 mg | 1.9% DV | 108% D |
Selen
|
0.4 ug | 0.7% DV | 41.56% D |
Sód
|
10 mg | 0.4% DV | 24.84% D |
Cynk
|
0.18 mg | 1.6% DV | 93.51% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0 g | - | - |
Arginina
|
0 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.14 g | - | - |
Cysteina
|
0 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
0.13 g | - | - |
Glicyna
|
0 g | - | - |
Histydyna
|
0 g | - | - |
Izoletyda
|
0 g | - | - |
Leucyna
|
0 g | - | - |
Lizyna
|
0 g | - | - |
Metionina
|
0 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0 g | - | - |
Prolina
|
0 g | - | - |
Seryna
|
0 g | - | - |
Treonina
|
0 g | - | - |
Tryptofan
|
0 g | - | - |
Tyrozyna
|
0 g | - | - |
Walina
|
0 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:2
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
7.63 g | 2.8% DV | - |
Błonnik nierozpuszczalny
|
0.9 g | - | - |
Błonnik rozpuszczalny
|
0.7 g | - | - |
Fruktoza
|
2.84 g | - | - |
Galaktoza
|
0 g | - | - |
Glukoza
|
2.39 g | - | - |
Laktoza
|
0 g | - | - |
Maltoza
|
0 g | - | - |
Skrobia
|
0.04 g | - | - |
Sacharoza
|
0.11 g | - | - |
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Fruits and Fruit Juices (9)