Pork, fresh, shoulder, (Boston butt), blade (steaks), separable lean only, with added solution cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 227 kcal | - | |
Białko | 27.58 g | 55% DV | 486% D |
Tłuszcz | 12.14 g | 16% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 59.2 g | - | |
Popiół | 1.21 g | - | |
Sód | 154 mg | 6.7% DV | |
Cholesterol | 98 mg | 33% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 113 mg | 21% DV | 181% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.42 mg | 35% DV | 311% D |
Witamina B12 | 0.94 ug | 39% DV | 345% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.38 mg | 29% DV | 258% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.58 mg | 22% DV | 197% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.42 mg | 28% DV | 250% D |
Witamina B6 | 0.49 mg | 29% DV | 253% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 42 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1 ug | 5% DV | 44.05% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1 ug | - | - |
Witamina E | 0.11 mg | 0.7% DV | 6.46% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 26 mg | 2% DV | 17.62% D |
Miedź | 0.21 mg | 23% DV | 204% D |
Żelazo | 1.82 mg | 10% DV | 89.08% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 44.05% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 4.6% D |
Fosfor | 234 mg | 19% DV | 165% D |
Potas | 388 mg | 8.3% DV | 72.73% D |
Selen | 45.3 ug | 82% DV | 726% D |
Sód | 154 mg | 6.7% DV | 58.99% D |
Cynk | 4.85 mg | 44% DV | 388% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.62 g | - | |
Arginina | 1.84 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.7 g | - | |
Cysteina | 0.32 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.4 g | - | |
Glicyna | 1.24 g | - | |
Histydyna | 1.19 g | - | |
Izoletyda | 1.36 g | - | |
Leucyna | 2.35 g | - | |
Lizyna | 2.56 g | - | |
Metionina | 0.76 g | - | |
Fenyloalanina | 1.16 g | - | |
Prolina | 1.12 g | - | |
Seryna | 1.19 g | - | |
Treonina | 1.24 g | - | |
Tryptofan | 0.29 g | - | |
Tyrozyna | 1.05 g | - | |
Walina | 1.44 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.11 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.07 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.09 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.31 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.25 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.16 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.81 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.58 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.31 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.04 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.21 g | - | |
Betaina | 3.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 98 mg | 33% DV | |
Hydroksyprolina | 0.07 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 59.2 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central