Pork, fresh, shoulder, (Boston butt), blade (steaks), separable lean only, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 233 kcal | - | |
Białko | 26.57 g | 53% DV | 456% D |
Tłuszcz | 13.2 g | 17% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 58 g | - | |
Popiół | 0.85 g | - | |
Sód | 60 mg | 2.6% DV | |
Cholesterol | 100 mg | 33% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 109 mg | 20% DV | 170% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.53 mg | 44% DV | 376% D |
Witamina B12 | 0.9 ug | 38% DV | 322% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.39 mg | 30% DV | 256% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.94 mg | 25% DV | 211% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.37 mg | 27% DV | 235% D |
Witamina B6 | 0.47 mg | 28% DV | 237% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 45 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.1 ug | 5.5% DV | 47.21% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.11 mg | 0.7% DV | 6.29% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 25 mg | 1.9% DV | 16.51% D |
Miedź | 0.14 mg | 15% DV | 131% D |
Żelazo | 1.85 mg | 10% DV | 88.22% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 49.05% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 4.85% D |
Fosfor | 217 mg | 17% DV | 149% D |
Potas | 318 mg | 6.8% DV | 58.08% D |
Selen | 45 ug | 82% DV | 702% D |
Sód | 60 mg | 2.6% DV | 22.39% D |
Cynk | 5.2 mg | 47% DV | 406% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.56 g | - | |
Arginina | 1.77 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.6 g | - | |
Cysteina | 0.31 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.24 g | - | |
Glicyna | 1.2 g | - | |
Histydyna | 1.15 g | - | |
Izoletyda | 1.31 g | - | |
Leucyna | 2.26 g | - | |
Lizyna | 2.47 g | - | |
Metionina | 0.73 g | - | |
Fenyloalanina | 1.12 g | - | |
Prolina | 1.07 g | - | |
Seryna | 1.15 g | - | |
Treonina | 1.19 g | - | |
Tryptofan | 0.28 g | - | |
Tyrozyna | 1.01 g | - | |
Walina | 1.39 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.2 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.16 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.77 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.71 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.17 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.05 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.72 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.33 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.04 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.85 g | - | |
Betaina | 3.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 100 mg | 33% DV | |
Hydroksyprolina | 0.07 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 58 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central