Pork, fresh, shoulder, (Boston butt), blade (steaks), separable lean only, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 233 kcal -
Białko 26.57 g 53% DV 456% D
Tłuszcz 13.2 g 17% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 58 g -
Popiół 0.85 g -
Sód 60 mg 2.6% DV
Cholesterol 100 mg 33% DV

Witaminy

Cholina 109 mg 20% DV 170% D
Kwas foliowy 0 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.53 mg 44% DV 376% D
Witamina B12 0.9 ug 38% DV 322% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.39 mg 30% DV 256% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.94 mg 25% DV 211% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 1.37 mg 27% DV 235% D
Witamina B6 0.47 mg 28% DV 237% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 45 iu - -
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 25 mg 1.9% DV 16.51% D
Miedź 0.14 mg 15% DV 131% D
Żelazo 1.85 mg 10% DV 88.22% D
Magnez 24 mg 5.7% DV 49.05% D
Mangan 0.01 mg 0.6% DV 4.85% D
Fosfor 217 mg 17% DV 149% D
Potas 318 mg 6.8% DV 58.08% D
Selen 45 ug 82% DV 702% D
Sód 60 mg 2.6% DV 22.39% D
Cynk 5.2 mg 47% DV 406% D
Alanina 1.56 g -
Arginina 1.77 g -
Kwas asparaginowy 2.6 g -
Cysteina 0.31 g -
Kwas glutaminowy 4.24 g -
Glicyna 1.2 g -
Histydyna 1.15 g -
Izoletyda 1.31 g -
Leucyna 2.26 g -
Lizyna 2.47 g -
Metionina 0.73 g -
Fenyloalanina 1.12 g -
Prolina 1.07 g -
Seryna 1.15 g -
Treonina 1.19 g -
Tryptofan 0.28 g -
Tyrozyna 1.01 g -
Walina 1.39 g -

Źródła