Pork, fresh, loin, tenderloin, separable lean only, with added solution, cooked, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 116 kcal | - | |
Białko | 21.61 g | 43% DV | 745% D |
Tłuszcz | 3.15 g | 4% DV | |
Węglowodany | 0.31 g | 0.1% DV | |
Woda | 73.07 g | - | |
Popiół | 1.86 g | - | |
Sód | 231 mg | 10% DV | |
Cholesterol | 57 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 73.5 mg | 13% DV | 230% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.79 mg | 66% DV | 1134% D |
Witamina B12 | 0.47 ug | 20% DV | 338% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.36 mg | 28% DV | 477% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.39 mg | 46% DV | 797% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.84 mg | 17% DV | 288% D |
Witamina B6 | 0.61 mg | 36% DV | 619% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 9 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 17.24% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.07 mg | 0.5% DV | 8.05% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 5 mg | 0.4% DV | 6.63% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 203% D |
Żelazo | 0.98 mg | 5.4% DV | 93.87% D |
Magnez | 25 mg | 6% DV | 103% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 9% D |
Fosfor | 316 mg | 25% DV | 436% D |
Potas | 567 mg | 12% DV | 208% D |
Selen | 45.7 ug | 83% DV | 1433% D |
Sód | 231 mg | 10% DV | 173% D |
Cynk | 2 mg | 18% DV | 313% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.27 g | - | |
Arginina | 1.44 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.11 g | - | |
Cysteina | 0.25 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.45 g | - | |
Glicyna | 0.97 g | - | |
Histydyna | 0.93 g | - | |
Izoletyda | 1.06 g | - | |
Leucyna | 1.84 g | - | |
Lizyna | 2 g | - | |
Metionina | 0.6 g | - | |
Fenyloalanina | 0.91 g | - | |
Prolina | 0.87 g | - | |
Seryna | 0.93 g | - | |
Treonina | 0.97 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 0.82 g | - | |
Walina | 1.13 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.38 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.37 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.11 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.09 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.66 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.37 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.31 g | 0.1% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.86 g | - | |
Betaina | 3.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 57 mg | 19% DV | |
Hydroksyprolina | 0.06 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 73.07 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central