Masło solone - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 717 kcal | - | |
Białko | 0.85 g | 1.7% DV | 4.74% D |
Tłuszcz | 81.11 g | 104% DV | |
Węglowodany | 0.06 g | 0% DV | |
Cukry | 0.06 g | - | |
Woda | 16.17 g | - | |
Popiół | 2.11 g | - | |
Sód | 643 mg | 28% DV | |
Cholesterol | 215 mg | 72% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 18.8 mg | 3.4% DV | 9.53% D |
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 2499 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 0.4% DV | 1.16% D |
Witamina B12 | 0.17 ug | 7.1% DV | 19.76% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 2.6% DV | 7.3% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.04 mg | 0.3% DV | 0.73% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.11 mg | 2.2% DV | 6.14% D |
Witamina B6 | 0 mg | 0.2% DV | 0.49% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 7 ug | 5.8% DV | 16.27% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 158 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 671 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 684 ug | 76% DV | 212% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 2.32 mg | 15% DV | 43.14% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 24 mg | 1.8% DV | 5.15% D |
Miedź | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Fluor, F | 2.8 ug | - | - |
Żelazo | 0.02 mg | 0.1% DV | 0.31% D |
Magnez | 2 mg | 0.5% DV | 1.33% D |
Mangan | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Fosfor | 24 mg | 1.9% DV | 5.36% D |
Potas | 24 mg | 0.5% DV | 1.42% D |
Selen | 1 ug | 1.8% DV | 5.07% D |
Sód | 643 mg | 28% DV | 77.98% D |
Cynk | 0.09 mg | 0.8% DV | 2.28% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.03 g | - | |
Arginina | 0.03 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.06 g | - | |
Cysteina | 0.01 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.18 g | - | |
Glicyna | 0.02 g | - | |
Histydyna | 0.02 g | - | |
Izoletyda | 0.05 g | - | |
Leucyna | 0.08 g | - | |
Lizyna | 0.07 g | - | |
Metionina | 0.02 g | - | |
Fenyloalanina | 0.04 g | - | |
Prolina | 0.08 g | - | |
Seryna | 0.05 g | - | |
Treonina | 0.04 g | - | |
Tryptofan | 0.01 g | - | |
Tyrozyna | 0.04 g | - | |
Walina | 0.06 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.32 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.32 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.73 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.17 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 19.96 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 16.98 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.14 g | - | |
Kwas masłowy | 3.23 g | - | |
Kwas kaprynowy | 2.53 g | - | |
Kwas kapronowy | 2.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 1.19 g | - | |
Kwas laurynowy | 2.59 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.56 g | - | |
Kwas mirystynowy | 7.44 g | - | |
Kwas palmitynowy | 21.7 g | - | |
Kwas stearynowy | 10 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.96 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.96 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.27 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 i | 0.3 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 2.98 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.06 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.11 g | - | |
Betaina | 0.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 215 mg | 72% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 16.17 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central