Carrots, frozen, unprepared (Includes foods for USDA's Food Distribution Program) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
37 kcal | - | - |
Białko
|
0.81 g | 1.6% DV | 87.57% D |
Tłuszcz
|
0.47 g | 0.6% DV | - |
Węglowodany
|
7.92 g | 2.9% DV | - |
Skrobia
|
0.38 g | - | - |
Błonnik
|
3.2 g | 11% DV | 618% D |
Woda
|
90.1 g | - | - |
Popiół
|
0.72 g | - | - |
Sód
|
66 mg | 2.9% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.04 mg | 3.3% DV | 176% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.05 mg | 3.6% DV | 195% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.47 mg | 2.9% DV | 157% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.2 mg | 3.9% DV | 212% D |
Witamina B6
|
0.09 mg | 5.2% DV | 280% D |
Witamina C
|
2.2 mg | 2.4% DV | 132% D |
Witamina K (filochinon)
|
15 ug | 13% DV | 676% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Kwas foliowy, ogółem
|
7 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.01 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina E
|
0.69 mg | 4.6% DV | 249% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.08 g | - | - |
Arginina
|
0.06 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.11 g | - | - |
Cysteina
|
0.05 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
0.2 g | - | - |
Glicyna
|
0.03 g | - | - |
Histydyna
|
0.03 g | - | - |
Izoletyda
|
0.05 g | - | - |
Leucyna
|
0.07 g | - | - |
Lizyna
|
0.08 g | - | - |
Metionina
|
0.02 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.04 g | - | - |
Prolina
|
0.03 g | - | - |
Seryna
|
0.03 g | - | - |
Treonina
|
0.13 g | - | - |
Tryptofan
|
0.01 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.03 g | - | - |
Walina
|
0.05 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.16 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c
|
0.16 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
7.92 g | 2.9% DV | - |
Błonnik nierozpuszczalny
|
1.9 g | - | - |
Błonnik rozpuszczalny
|
1.4 g | - | - |
Fruktoza
|
1.05 g | - | - |
Galaktoza
|
0 g | - | - |
Glukoza
|
0.84 g | - | - |
Laktoza
|
0 g | - | - |
Maltoza
|
0 g | - | - |
Skrobia
|
0.38 g | - | - |
Sacharoza
|
2.31 g | - | - |
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Vegetables and Vegetable Products (11)